Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | Bug

Når man har set så mange film, som jeg har, så opbygger man en viden om hvordan at de bliver skruet sammen. En films struktur, forløb og fortællingsredskaber er ofte kendt farvand. Det er mere og mere sjældent at man bliver reelt overrasket over noget som helst. Derfor ramte William Friedkins Bug måske endnu hårdere, end den normalt ville. Store dele af filmen befandt jeg mig på kanten af stolen, ude af stand til at forudsige hvad der ville ske, hvordan historien ville udvikle sig og hvordan karaktererne ville reagere på situationen. Det er en uforudsigelighed som man møder meget sjældent og hvis man støder på det, så er det sandsynligvis fordi filmen ikke giver nogen mening. I Bug virker det på den rigtige måde, fordi det er så godt skrevet, instrueret og leveret.

Bug er en one-location thriller, bygget over et teaterstykke. Jeg har før udtalt min kærlighed til one-location film og idéen om vægten bliver lagt næsten 100% på skuespillernes skuldre. Det er derfor vigtigt at skuespillerne kan klare opgaven og de skuffer bestemt ikke i Bug. For alle dem, mig selv inklusive, som ser Ashley Judd som lidt af en letvægt skuespiller i romantiske komedier, bør man se denne film med det samme, fordi hun spiller fantastisk. Der er stor ærlighed, usikkerhed og skrøbelighed gemt i hendes portræt af den forladte truck-stop tøs. Hun bliver kun overgået af en stjernepræstation fra en af mine nye yndlings-skuespillere, Michael Shannon. Han har i lang tid været undervurderet og er sikkert ikke kendt af mange, men han leverer altid stærke roller. Hans maniske og foruroligende præstation i Bug, er det bedste i en allerede flot karriere. Hvis jeg havde taget mig sammen til se filmen da den udkom, så havde begge to været stensikre nominerede som årets bedste skuespillere. Det er dog for sent nu, men det er aldrig for sent at anbefale filmen på det varmeste. Se den, man vil ikke fortryde det.

Instruktør: William Friedkin  Forfatter: Tracy Letts  Medvirkende: Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr, Lynn Collins og Brian F. O’Byrne  Udgivelsesår: 2006  Land: USA / Tyskland  Spilletid: 109 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.