Games,  Nights of Horror

Nights of Horror Classics: Videogames

Horror er en af de genrer, som computerspil kan gøre bedre end film, hvis det bliver gjort ordenligt, fordi de smider én direkte ind i de skræmmende situationer. Jeg har haft mange nervepirrende oplevelser igennem mit liv som gamer og vil derfor anbefale nogle af mine favoritter.

Resident Evil var det første spil, som skræmte mig fra vid og sans. Den første gang de udøde hunde hoppede igennem vinduet, troede jeg at jeg skulle dø med en controller i hånden. Serien er desværre blevet mindre og mindre survival horror og selvom RE5 er et godt spil, så er det mere action end det er gyser. Silent Hill 2 havde rystende i bukserne, med en utrolig trykkende stemning og creepy lyde. Det er måske stadig en af de stærkeste oplevelser som jeg har haft med et spil og kan stadig få mig til kigge over skulderen i mørket, hvis jeg hører en skinger lyd.  Call of Cthulhu var også et fantastisk og uhyggeligt spil til PC, men det er måske lidt svært at gå tilbage til nu. Jeg husker mange af chokne som var det i går jeg sidst spillede spillet, selv det er et årti siden.

I den nye generation har vi fået Condemned, hvis intensitet kom fra at man ofte var komplet forsvarsløs. Alan Wake samlede inspiration fra Twin Peaks, Stephen King og episodiske horror tv-shows. Man sad konstant på kanten af sædet, med et fast greb om sin lommelygte. Dead Space gav science fiction horror ala Alien og Aliens. Det var dystert, trykkende og man sad altid i uvished om hvad der var omkring det næste hjørne.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.