Backlog Bandit,  GaGa Says,  Games

Insert 2 Coins

Playstation Store kom lidt senere på banen men ved hjælp af gode beslutninger og idéer, er torsdags-updaten blevet et fast ugentligt kig værd. Spillene er ofte meget anderledes (¤ ikke altid på den gode måde) og interessante, sådan har det været hele vejen og to af de absolut bedste spil er fra tjenestens start.

Super Stardust HD
Udgivet af Sony og lavet af Housemarque
1-4 spiller twinstick shooter (60kr.)

PSN’s første svar på en twinstick shooter bragte fantastisk grafik, intens action og en fokuseret spilflade sammen i en større enhed.
Efter udgivelsen blev tilføjet co-op og andre features og det er med til at holde det i den absolutte topklasse selv flere år senere.
9/10

flOw
Udgivet af Sony og lavet af thatgamecompany
1-2 spiller ”Zen-gaming”? (40kr.)

flOw var også med helt fra begyndelsen og viste en side af PSN som både var overraskende og forfriskende, en side hvor opfindsomhed og stil er i højsæde, to ting som flOw har i hobetal.
flOw brændte sig fast i éns hukommelse og har siden åbnet døren for mange andre specielle spil.
Når man nu siger spil så er det ganske besværligt at kategorisere flOw, da det er mindre et spil og mere interaktiv kunst end noget andet.
Perfekt, efter et par timers vold og ødelæggelse i alskens andre spil, at springe ud i en så smuk, unik og afslappende oplevelse som flOw.
9/10

Flower
Udgivet af Sony og lavet af thatgamecompany
1 spiller ”Zen-gaming”? (60kr.)

Efter flOw følger thatgamecompany op med endnu en drømmelignende zen-oplevelse hvor man flyver let i vinden hen over marker og enge mens man får alverdens farvestrålende flora til at blomstre.
Det lyder mærkeligt men det er en utrolig beroligende, afslappende og sjælfuld vision der bliver blændet op for, alt sammen i gudeskøn HD.
8/10

Shatter
Udgivet og lavet af Sidhe Interactive
1 spiller block-breaker (45kr.)

Veludført modernisering af det klassiske Arkanoid/Breakout koncept, der tager de bedste ting fra de gamle spil og udvider med ekstra kontrol og nye strategier.
Voldsomt vanedannende gameplay, flot grafik og suveræn musik.
8/10

Pixel Junk Eden
Udgivet af Sony og lavet af Q Games
1-4 spiller platform/puzzler (60kr.)

Abstrakt, stilrent og originalt spil.
Som en lille organisme svinger man sit net fra plante til plante for at udvide verdenen og åbne nye, det er let at gå til men tilbyder senere overraskende dybde.
8/10

Echocrome
Udgivet af Sony og lavet af Sony Japan Studio
1 spiller puzzler (75kr.)

Æstetisk simpel puzzler med rene sorte streger på hvid baggrund.
I begyndelsen virker idéen om at vende og dreje perspektivet for at gennemføre banerne simpelt og ligetil, men det vare ikke længe før det bliver afsindigt kompliceret.
8/10

Af spil man lige burde give en chance er det micro-machines-agtige CALLING ALL CARS, det hektiske multiplayer krigsspil WARHAWK, det flotte ”flyt-brikker-spil” CUBOID og det nyankomne FAT PRINCESS.
PSN er også hjem for nogle lettere crazy og mærkværdige japanske titler som f.eks. NOBI NOBI BOY ”spillet” der går ud på at strejke sin karakter til en lang pølse, Google Earth-Pacman mash-up THE LAST GUY, skraldespands puslespillet TRASH PANIC og den underlige men søde rollespil og twinstick shooter-blanding DARK MIST.
Man behøver skam ikke at være japaner for at være sindssyg, bliver bevist med elefant/brobygger spillet ELEPHUNK, det musikbetonede EVERYDAY SHOOTER og den interaktive screensaver LINGER IN SHADOWS som jeg har svært ved at skrive noget om da det på intet tidspunkt giver nogen mening.

Af annoncerede kommende titler er bla. det eminente TRINE, zombieshooteren DEAD NATION, den spændende Eden-opfølger PIXEL JUNK SHOOTER, det forventede ”Warhawk in space” STARHAWK og det sære CRITTER CRUNCH.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.