Backlog Bandit,  GaGa Says,  Games

Insert 1 Coin

Xbox Live Arcade startede sløvt ud med få gode spil og en lav størrelse begrænsning men har siden med succes vokset sig stor og stærk.
Der er rig mulighed for at finde noget der passer til ens humør i det store spilarkiv på næsten 200 titler.
Her er 6 titler jeg mener er uundværlige:

Geometry Wars: Retro Evolved 2
Udgivet af Activision og lavet af Bizarre Creations
1-4 spiller Shoot’em Up (72kr.)

Noget nær det tætteste man kommer på et perfekt arcadespil og en eminent opdatering af den allerede fantastiske etter der revolutionerede shoot’em up genren og introducerede den nu mægtigt populære twinstick shooter spillestil.
Grafisk bringer det minder om arcadespillenes spæde start med vector-grafik (¤ mange af de første spil bestod kun af grønne streger) nu i farvestrålende HD.
Den endeløse kamp om high scores, og en leaderboardplads over ens venner, fordelt på de 6 spiltyper plus vs og co-op modes giver næsten uendelige timers underholdning.
10/10

Shadow Complex
Udgivet af Microsoft og lavet af Chair og Epic
1 spiller action-platformer (108kr.)

Chair tager udgangspunkt i to af de mest anerkendte spil fra 16-bit æraen, Super Metroid og Castlevania: Symphony of the Night (¤ deraf kommer genrebetegnelsen ”metroidvania”), og bringer det til den nye generation ved hjælp af Unreal Engine 3.
Resultatet er et utroligt velproduceret 2½D sidescrolling action-adventure med et hav af gode idéer, kreative udfordringer og grunde til at spille det igennem mere end én gang.
Jeg gennemførte spillet på knap 6 timer men startede med det samme et nyt spil for at få det hele med og når man er færdig med de ekstra sværhedsgrader er der adskillige udfordringsrum at fuldføre.
Man glemmer ofte at det er et arcadespil og til den beskedne pris af ca. 100 kroner er det et rent røverkøb.
9/10

’Splosion Man
Udgivet og lavet af Twisted Pixel
1-4 spiller platformer (72kr.)

Hvis Earthworm Jim og Sonic The Hedgehog parrede sig (¤ jeg er udmærket klar over at de begge er handyr…men Sonic har lidt løse håndled) og man derefter sætter ild til barnet så har man Splosion Man.
Klassisk platformspil, med en fantastisk humor, hvor alt man gør er at eksplodere men man skal derfor ikke forvente at det er nemt af den grund.
Når man er færdig med de 50 singleplayer baner venter der 50 nye i multiplayer med op til 4 spillere og det bliver kun mere sindssygt og sjovt.
9/10

N+
Udgivet af Atari og lavet af Klei og Slick Entertainment
1-4 spiller platformer (72kr.)

Vanedannende, hardcore og monokrome platformer der går ”back to basics”, der er ingen visuelle overflødigheder, det er kun dine evner der er vigtige.
Gennem de over 150 baner, races, co-op osv. bliver disse evner sat på en voldsom prøve og jeg må indrømme at jeg må stå af når man kommer op omkring de 50.
8/10

Cloning Clyde
Udgivet og lavet af Ninja Bee
1-4 spiller platformspil (72kr.)

Et af de første arcadespil der desværre blev overset da det udkom men det fortjener så meget mere da det er et ret specielt spil.
Som Clyde kloner du dig med forskellige ting for at løse gåder og gennemføre banerne på diverse kreative måder.
(¤ Ninja Bee har udtalt at de arbejder på en spirituel fortsættelse som forhåbentlig bliver ligeså godt.)
8/10

Uno Rush
Udgivet af Microsoft og lavet af Carbonated Games
1-4 spiller kortspil (72kr.)

Sjovt og lynhurtigt partyopdatering af den gode gamle kending, der tester ens reaktionsevner.
Simpelt at gå til og med 4 venner i sofaen bliver det hurtigt hektisk.
8/10

Nogle spil som er et kig værd er bla. Popcap’s verdensomspændende fænomen PEGGLE, rollespil-puslespilblandingen PUZZLE QUEST og HD-versionen af de kendte flashspil TRIALS HD.
For shooterfans bør nævnes ASSUALT HEROES 1 og 2, det syrede SPACE INVADERS EXTREME og den originale ”bullethell”-shooter IKARUGA.
Det søde THE MAW, Castle Crashers-skabernes ALIEN HOMINID og det absurd voldelige DISHWASHER: DEAD SAMURAI skal også prøve hvis man er til lidt platformspil.
XBLA har også en trio af gode digitale versioner af brætspillene CARCASONNE, CATAN og TICKET TO RIDE som man kan spille online mod vennerne.

Annoncerede kommende spil inkludere HD-versioner af de klassiske BUBBLE BOBBLE NEO og BUST A MOVE, shooteraction i ALIEN BREED, indiespillet DARWINIA+, Popcaps nye fænomen PLANTS VS ZOMBIES og sidst men ikke mindst Castle Crashers-folkenes trejde spil p.t. bare kendt som ”BEHEMOTH GAME #3”.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.