Audio Visual

Metallica

[Jonas Kostending, en god ven af siden, har startet et fællesskab på Facebook med formålet at dele god musik og musikalske oplevelser. Jonas skriver gode og interessante musikhistorier, ofte med stor personlighed. Disse historier vil jeg gerne være med til sprede, så derfor finder nogle af dem nu vej til gagathemovies.com. Hvis man vil vide mere, så hedder gruppen Audio og kan findes her.]

metallicalogo

Årets allerførste Audio Visual Presentation bliver den anden single fra Metallicas sorte album også kaldet ”Metallica” fra 1991. Et album som var fantastisk produceret i det første veldokumenterede problematiske og konfliktfyldte samarbejde med producer Bob Rock.

Metallica var jo som bekendt allerede godt etablerede som en af thrash metallens ’Big Four’ sammen med Megadeth, Slayer og Anthrax, men med dette femte album blev Metallica og heavy rocken for alvor til hvermandseje. I forhold til deres tidligere værker har albummet en helt anden produktion, en anden ’lyd’ (især på vokalen), og er langsommere, knapt så teknisk kompliceret, men stadig tungt. Det er mere mainstream, og med 30 millioner solgte albums er det Metallicas bedst sælgende album. De fire bandmedlemmer på det tidspunkt – James Hetfield (vokal og guitar), danske Lars Ulrich (trommer), Kirk Hammett (lead guitar) og Jason Newsted (bas) – blev superstjerner, og løftede genren ud af subkulturerne. Alle kender således i dag Metallica og historierne bag bandet, bl.a. gennem de glimrende dokumentarfilm, så jeg behøver vist ikke give den helt store introduktion til dem her.

metallica2

Jeg var som barn og teenager helt vild med ’det gamle’ Metallica, og var skam også helt med på ’det sorte album’, som jeg synes var ganske fantastisk på trods af forandringerne. (De efterfølgende genreændringer Metallica eksperimenterede med på ”Load” (1996), ”ReLoad” (1997) og til dels ”St. Anger” (2003) skubbede mig dog i en lang periode helt væk fra bandet.)

’Det sorte album’ er fyldt til randen med fede rocknumre, men dagens sang bliver power balladen ”The Unforgiven”. Nummeret blev senere til første kapitel i en tematisk trilogi, da Metallica fulgte op på sangen med ”The Unforgiven II” fra ”ReLoad” (1997) og ”The Unforgiven III” fra ”Death Magnetic” (2008).

metallica3

Metallica er kendt for at lave fede videoer med masser af symbolik, og denne er ingen undtagelse. Videoen blev sågar også udgivet i en ’theatrical version’ på 11+ minutter som der bliver linket til herunder (Bonus info: Metallica Through the Never udkommer på amerikansk blu-ray om 2 uger).

Rams fan, movie buff, music aficionado, tv-holic, amateur gamer, bookworm and 6xfantasy-football champ... Owner/writer @ http://www.larams.dk

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.