2013,  Best Ofs,  Movies

XIII: Best Choreography

Runners Up: Drug War (-), Universal Soldier: Day of Reckoning (Larnell Stovall), The World’s End (Bradley Allan) og The Hobbit: Desolation of Smaug (Steven McMichael).

En af årets største overraskelser var, at The World’s End ikke blot var en sjov komedie, men en sjov komedie med overvældende kompliceret fight-choreography. Slåskampene og actionscenerne i filmen var væsentlig mere detaljerede og hårdtslående end man havde regnet med, jeg ville aldrig have gættet at den kunne gøre sig gældende i denne kategori. Actionscenerne i Drug War var, vanen tro for Johnni Tos film, fantastisk og hvis man ser bort fra, at meget lidt af det er virkeligt, så var actionscenerne i The Hobbit 2 ganske kreative. Med flere MMA-fighters og en af USAs teknisk bedste actionstjerner, Scott Adkins, på rollelisten, er det ikke overraskende at kampscenerne i Universal Soldier: Day of Reckoning er brutale og intense, men det gør dem ikke mindre underholdende.

Hver gang man ser Yuen Woo-Pings (Crouching Dragon Hidden Dragon, Kill Bill, The Matrix) navn på en film, er det næsten selvsagt at kampscenerne er eminente og hans navn som minimum bliver nævnt blandt de nominerede i denne kategori når året er omme. Med The Grandmaster kan han skrive endnu en sejr på hans cv. Kampscenerne er intet mindre end episke, stilrene og vanvittig flotte. Woo-Ping for hver eneste lille bevægelse til at fremstå nærmest poetiske og det bliver selvfølgelig kun bedre når de bliver præsenteret gennem Wong Kar Wais geniale visuelle øje.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.