Film Review,  Monster Hunter,  Movies

Review | Frankenfish

Jeg elsker monsterfilm, der er et eller andet fantastisk ved dumme karakterer stå ansigt til ansigt med en fuldstændig latterlig overmagt. Der findes selvfølgelig mere seriøse monsterfilm, men det er nogle gange mere underholdende ved den klassiske b-film version som egentlig bare er en slasherfilm med et monster i stedet for en mand med en kniv.

Men monstrene er jaget vildt og er efterhånden ved at blive truet filmrace, det er mere og mere sjældent at man ser et reelt interessant monster i sine naturlige omgivelser, nemlig i bunden af en videobutik på en støvet dvd. Jeg er godt klar over, at der kommer massevis af monsterfilm fra selskaber som Sy Fy Channel og The Asylum, men i stedet for film som Piranhaconda, Mega Shark vs. Giant Octopus og 2-Headed Shark Attack, så kunne jeg godt tænke mig film som ikke er blandt historiens mest elendige.

Jeg har derfor besluttet mig at indfange omkring et dusin af de bedste, så de altid er klar til alle de tidspunkter hvor man får et par øl sammen med vennerne og pludselig får lyst til at jage store dumme genmanipulerede dyr. Jeg har allerede samlet den første halvdel, men sætter jagten ind på resten.

frankenfish-pic
Den fredelige fisketur ændrede lynhurtigt intensitet. (image credit: Columbia TriStar)

Jeg havde set Frankenfish før og huskede at jeg ikke hadede den, så jeg ville give den en chance for at komme blandt de udvalgte. Jeg ved godt, at jeg allerede fra starten går imod hvad jeg lige har snakket om, fordi Frankenfish rent faktisk er en film fra den omtalte amerikanske tv-kanal. Den er dog fra dengang hvor kanalen stadig hed Sci-Fi Channel, havde gode ting som eksempelvis MST3K og ikke producerede 3-4 ubrugelige film om ugen.

Frankenfish er dog meget bedre end film som The Asylum’s Mega Piranha, men det er på ingen måde nogen klassisker. Bevares, den er ganske underholdende og effekterne holder overraskende godt, for computereffekter i næsten 10 år gammel b-film lavet for tv. Resten af filmen holder ikke på samme måde. Tory Kittles har et sjovt navn, men han har ikke meget karisma, desværre er han alligevel den mindst elendige på rollelisten. Monsteret, i sig selv, er okay og det bliver brugt i nogle udmærket scener, men overordnet set er der ikke meget at komme efter. Filmen forsøger på en humoristisk tone, men meget lidt rammer plet og det hele er filmet med et middelmådigt digital kamera, normalt ikke noget som irriterer mig, men det er meget ujævnt og grimt.

Frankenfish er ikke horribel, men den første fisketur må betegnes som en fiasko og der var ikke meget mere end en død fisk på krogen. Jeg slipper udyret løs og fortsætter jagten, forhåbentlig med bedre held næste gang.

horror-5

Instruktør: Mark A. Z. Dippé  Forfatter: Simon Barrett, Scott Clevenger  Medvirkende: Tory Kittles, K. D. Aubert, China Chow, Donna Bisque, Tomas Arana og Mark Boone Junior  Udgivelsesår: 2004  Land: USA  Spilletid: 84 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.