2013,  Best Ofs

2012: Best Animated Feature

Runners-Up: Arthur Christmas, Brave, Frankenweenie og The Secret World of Arrietty

Det kan snart ikke betale sig, at kommentere hvordan at dette er endnu et år, hvor Pixar ikke vinder titlen for bedste animerede film, for det er altså ved at være længe siden, at de har kunne leve op til den høje standart som de selv satte med deres tidlige film. Brave var en flot film, men det var rigtig god 30 minutters kortfilm omringet af trættende Disney klichéer. Men mens det virker som om, at Pixar har mistede deres mojo, så er der heldigvis andre studier som er klar til at overtage pladsen i front. Sidste års bedste computeranimerede film blev noget så uventet som en hyggelig og charmerende julefilm, i form af Arthur Christmas fra Aardman Animation.

Ironisk nok, så var Aardman førhen kendt for deres stop-motion animation og 2012 beviste at denne animationsteknik stadig kan levere filmmagi, med eller uden Aardmans navn på (det skal lige siges, at Aardman havde en udmærket stopmotion film i 2012, The Pirates! in an Adventure with Scientists!, men den kom ikke med blandt de fem bedste). Tim Burton lavede sin egen kortfilm, Frankenweenie, til en sød film i fuld længde, desværre kunne man godt mærke at materialet blev strukket. Laika, der også vandt denne titel tilbage i 2009 med Coraline, leverede endnu et stykke imponerende og fascinerende filmhåndværk i form af gyserkomedien ParaNorman.

Den er overvældende flot lavet, fyldt til randen med charme og en dejlig skæv humor. Der var også en enkelt klassisk håndtegnet film som markerede sig, nemlig The Secret World of Arrietty fra Studio Ghibli, den var måske ikke helt på højde med deres andre film, men selv den værste Ghibli film er bedre end de fleste andre og det var skam også en sød og fortryllende lille film.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.