2012,  Best Ofs

2012: Best Sci-Fi / Fantasy

Runners-Up: Chronicle, Extraterrestre, The Hobbit: An Unexpected Journey og Dredd

Science Fiction fortsætter med at være populært og det kan jeg kun være glad over, for det betyder jo bare at se mere til genren. Det er selvfølgelig ikke alle sci-fi film som rammer målet, man får jo stadig film som LockoutBattleship og genindspilningen af Total Recall. Film som Prometheus og John Carter blev aldrig de film de burde ha’ været, men heldigvis var der også film der leverede varet. Chronicle bragte et frisk pust til både superhelte og found footage genrene, Nacho Vigalondo’s Extraterrestre brugte science fiction som en baggrund for en interessant kærlighedshistorie og Pete Travis’ Dredd var en overraskende velfungerende og badass reboot. Peter Jackson vendte tilbage til Tolkien med The Hobbit: An Unexpected Journey og selv om den var meget for lang, så var den stadig den bedste fantasy film fra sidste år.

Rian Johnson’s Looper var en spændende og original science fiction film med fremragende skuespiller-præstationer, Joseph Gordon-Levitt var vanen tro fantastisk, Emily Blunt var charmerende og Bruce Willis får endelig en rolle med lidt kød på. Johnson slog sig sammen med Shane Carruth (Primer) for at formidle en intelligent tidsrejse historie og det lykkedes for dem. Filmen blev helt forkert solgt af sin markedsføring, den blev solgt som en actionfilm og den vigtige familie-vinkel bliver slet ikke nævnt, hvilket er en skam for der er sikkert nogen som blev skuffet, fordi de ikke fik hvad de forventede, men jeg kunne rigtig godt lide det færdige resultat.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.