2012,  Best Ofs,  Games

Downloadable Games of the Year: Part 2

Så fortsætter listen, her med de fem absolut bedste downloadable spil fra 2012. Listen over de bedste spil på skive, kommer indenfor de næste dage.

Mark of the Ninja goty

5. Mark of the Ninja [XBLA/PC]
Stealth-genren har haft det svært de sidste mange år. Nutidens gamere har bare ikke tålmodighed til den uendelige ventetid og frustrerende trial & error som fulgte med de forældede snigespil. Det har Klei, studiet bag Shank-serien, løst på fantastisk vis. Al den information man har brug for, er tilgængelig på skærmen lige fra startskudet. Idéen om hvis man er tilstrækkeligt gemt, om vagterne kan se en eller om der er alarmer man skal passe på, kan aflæses ved et øjekast og man kan koncentrere sig om at være den bedst mulige ninja. Mark of the Ninja leverer strategisk, udfordrende, belønnende gameplay og det er et friskt pust til en dødende genre.

Spelunky goty

4. Spelunky [XBLA/PC]
I forhold til hvor glad jeg er for den progress jeg laver i et spil og hvor meget jeg ærgre mig, hvis jeg mister den, så er jeg selv lidt overrasket over, at der er hele 3 rogue-likes på denne top 10 liste. Den elskede gamle klassiker blev moderniseret med hyggelig grafik, god musik og præcise controls. Det føles som en platformer fra de gode gamle dage og det er en af den slags spil, hvis skyhøje sværhedsgrad, kun motivere én til at gøre det bedre næste gang.

Walking Dead goty

3. The Walking Dead [PSN/XBLA/PC]
Zombie-plagen er ved at blive en noget udslidt genre, men heldigvis er der stadig nogen som formår at bringe nyt liv til de døde. Det er måske også fordi Telltale’s episodiske Walking Dead spilserie ikke rigtig handler om zombierne, men derimod karaktererne. Telltale Games har udviklet den klassiske adventure-game formular til noget mere moderne og tidspassende for nutidens spilverden. Et sublimt skrevet manuskript og fremragende stemmeskuespil gør, at man lever sig ind i de grufulde situationer og føler med karaktererne, hvilket gør hvert eneste skæbnesvangre valg næste ulideligt. Man kan læse mere i min anmeldelse, men jeg kan også bare sige det på denne måde: Som historien og karakterernes rejse skred fremad, endte det med at jeg ville gøre alt for at holde den lille pige Clementine i live, hvilket er en indlevelse og medfølelse som spil sjældent kan fremtvinge. Glem alt om tegneserien og tv-serien, The Walking Dead: The Game er en oplevelse alle burde have.

Fez goty

2. Fez [XBLA]
I de gode gamle dage, før alting blev let tilgængeligt på internettet, skrev man notater i massevis. Strategier, smutveje og generelle idéer blev nedskreven mens man spillede, en ting som bare ikke er nødvendigt mere. Det ændrede sig med Phil Fish’s geniale lille perle Fez. Man kan sagtens påstå, at Fez ikke er meget mere end en sød lille platformer, men så har man knap nok skrabet overfladen. Hele den verden som omgiver vores lille fez-klædte hovedperson, er et stort puslespil med koder, gåder og hints gemte i alt, lige fra banedesignet til musikken. Det er vandvittigt udspekuleret og man føler sig som verdens klogeste person, når man begynder at bryde de dybt begravede koder.

Journey goty 2

1. Journey [PSN]
Jeg har talt med store ord om thatgamecompany’s Journey hele året og ikke mindst i denne anmeldelse, men jeg kunne fortsætte ud i det uendelige, hvis jeg fik lov. Journey var bare noget helt specielt, ikke nok med at spillet indkasserede det eneste 10-tal her på siden i løbet af det sidste år. Det er, som tidligere sagt, en af de bedste oplevelser som jeg nogensinde har haft, lige meget hvilket medie. Jeg er udmærket klar over, at det sagtens kan kaldes lidt af en “lightning-in-a-bottle” oplevelse, at jeg tilfældigvis havde den rette timing, de rette medspillere og de rette forudsætninger. Det er noget som selvfølgelig aldrig kan garanteres for alle som spiller spillet, men det ændre ikke på, at Journey var en utrolig smuk, unik og bevægende oplevelse for mig og det er trods alt min side.

Så her er det, Journey er ikke blot det bedste downloadable spil eller bedste overordnet spil, men også det bedste stykke medie i 2012 generelt.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.