2012,  Best Ofs,  Games

Downloadable Games of the Year: Part 1

2012 blev året, hvor downloadable spil for alvor fastslog deres dominans i vores spilverden. Der var en overflod af kreativitet, innovation og intelligens, noget man ofte skal lede længe efter i de stort opsatte, multi-million dollar blockbusters som spilstudierne udgiver på skiver og så er det endda til en meget bedre pris. Rent faktisk var udvalget af fantastiske spil på de forskellige services, så stort, at jeg følte mig tvunget til at dele Game of the Year listen i to, ellers havde der bare ikke været plads til mere end 2 regulære skive-baseret spil. Det er et fremragende tegn på den udvikling, der har været blandt de små studier og jeg glæder mig til at se hvad det bringer i fremtiden. Udover de spil der er endt på listen, bør man også tjekke musik-platformeren Sound Shapes [PSN], fantasy-spillet Dust [XBLA] og katastrofe-spillet I am Alive [PSN/XBLA].

Papo y Yo goty

10. Papo y Yo [PSN]
På overfladen er Papo & Yo, et forholdsvis simpelt eventyr som blander puzzles og platforming til ganske god effekt. Hvis man dykker dybere, finder man dog meget mere end det. Spillet er en yderst pensonlig og gribende fabel bygget på spiludviklerens forhold til sin fordrukne og voldelige far. Det er en smuk og bevægende historie, pakket ind i et udmærket spil.

Hotline Miami goty

9. Hotline Miami [PC/Mac]
Forestil dig, hvis skaberne af det oprindelige Grand Theft Auto mente, at deres spil havde alt for lidt vold, havde en generel mangel på psykadeliske farver og at det burde spilles til et øredøvende techno-soundtrack. Forestil dig, at de lavede det spil, derefter tvang de spilleren til at tage store mængder af stoffer inden spillet kunne startes og så har man en rimelig god fornemmelse af hvilken spiloplevelse man får, når man spiller Hotline Miami. Man føler sig beskidt når man spiller Hotline Miami, ens hjerne synker langsomt dybt ned i en nærmest psykopatisk trance og de hårde bassbeats holder en fanget. Det lyder slemt, men goddamn, hvor er det awesome.

FTL goty

8. FTL [PC/Mac]
Jeg begyndte først at spille FTL mod slutningen af året og har næsten ikke spillet andet siden, det kunne nemt have endt højere på listen, hvis jeg havde været om bord lige fra starten. FTL lyder måske lidt tørt, når jeg begynder at forklare hvad det går ud på, men tro mig når man prøver det, så falder det hele i hak med det samme. Grundlæggende er FTL et strategi-spil, hvor man skal holde styr på sine resurser og holde sit rumskib i live, mens man flygter fra den onde overmagt. Egentlig er det ikke mere end et ocean af gamemechanics med et tyndt lag af grafik henover, men det er tilgengæld uendeligt mere fascinerende end som så.

tokyo jungle goty 2

7. Tokyo Jungle [PSN]
Hvis man har læst min anmeldelse af Tokyo Jungle (kan findes her) så kan der ikke være nogen tvivl om, at spillet er japansk galskab af højeste klasse. Et spil hvor min lille Terrier, klædt i matrostøj, kæmper for overlevelse på de døde gader af Tokyo, mens han forsøger at finde en mage… Det er crazy and I love it!

Trials Evolution goty

6. Trials Evolution [XBLA]
RedLynx tog deres tidligere succes, Trials HD og forbedrede alle elementer, mere behøver man vel ikke rigtig at sige. Det er lige så vanedannende som det altid har været, mindst lige så svært og meget mere varieret. Et spil som man nyder at råbe af.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.