Anti-Hollywood,  Film Review,  Movies

Review | [REC]3: Génesis

Found footage genren har været voldsomt populær de sidste mange år og hvor de fleste bruger det som en dårlig undskyld, for ikke at bruge penge på deres film, så har der også været nogle gode i mellem, så som superheltefilmen Chronicle, monsterfilmen Cloverfield, den norske Trolljegeren og [REC] serien. Paco Plaza og Jaume Balagueró skrev og instruerede de to første film sammen, men de har nu delt sig og står bag hver deres [REC] sequel. Paco Plaza har lavet dette kapitel, mens Jaume Balagueró står for det komme kapitel, der har fået titlen Apocalypse. Med [REC]3: Génesis har Plaza taget en knap så gennemtænkte beslutning, at bryde med found footage traditionerne og størstedelen af filmen er faktisk bare en regulær horrorfilm.

Man kan nu tilføje et nyt emne til listen over ting, som jeg er godt og grundigt træt af at se i medierne, anden verdenskrig og zombier var der i forvejen og nu kan jeg tilføje religion. [REC]3 indeholder to af disse emner og jeg orker det sgu næsten ikke. Det er selvfølgelig ikke alle der har det sådan og det er fint, men jeg har bare fået nok. Vi mangler bare, at [REC]4: Apocalypse kommer til at foregå i Nazi-Tyskland under anden verdenskrig.

Det lykkelige par, Clara og Koldo, er parate til forholdets næste niveau og springer nu ind i ægteskabets verden. Et stort og flot bryllup er arrangeret og gæstelisten er lang. Under festlighederne begynder familiens pinlige onkel at opføre sig mærkeligt, i starten afskriver gæsterne det bare som endnu en af alkoholikerens drukture, men situationen bliver kun værre. Sideeffekterne af druk inkluderer vel ikke blodigt opkast og lysten til frisk menneskehjerne…

[REC]3: Génesis kan ses på to måder, enten er [REC]-serien og dens instruktør er kørt voldsomt af sporet eller at filmen er en letskjult statement om nutidens gyserfilm. Når filmen 20 minutter inde slukker for de håndholdte kameraere og smider titelkortet på, skifter filmen til en generisk zombie-gyser komplet med sjæleløse karakterer, stupide over-the-top scenarier og plothuller én mas. Den mister fuldstændigt den naturlighed og realisme, som man i found footage genren kæmper så hårdt for at opnå. Hvis det er et metafor for den standart man har vænnet sig til i moderne horrorfilm, så er det et modigt og effektivt eksperiment, men det er også en anelse dumdristigt at ofre sin film for det budskab. Under alle omstændigheder er det en fiasko for en rimelig vigtig entitet, nemlig seeren.

Et af filmens få lyspunkter er den kvindelige hovedrolle, Leticia Dolera, som er intet mindre end gudesmuk. Hendes smil blænder igennem til brylluppet og hun formår at beholde skønheden, selv når hun står med en drønende motorsav og er søllet ind i zombieblod… vent, det lyder perverst, hun er også langt den bedste skuespiller i filmen. Hvorom alting er, så er hun grunden til at filmen ikke får en endnu lavere karakter. Det ændre dog ikke ved, at [REC]3 er stor skuffelse og selvom Paco Plaza nu har bevist, at han kan følge gængse filmkonventioner, så burde han havde gjort det et andet sted.

Hvad har jeg lært om det pågældende land? Det er fuldt ud normalt, at kirker har ulåste antikke ridderrustninger til fri benyttelse.

Hvad kan Hollywood lære? Jeg er træt af zombier.

Instruktør: Paco Plaza  Forfatter: Paco Plaza, David Gallart  Medvirkende: Leticia Dolera, Diego Martin, Javier Botet, Álex Monner, Claire Baschet og Ismael Martinez  Udgivelsesår: 2012  Land: Spanien  Spilletid: 80 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.