Games,  Movie Pitch

Sleeping Dogs

Mens jeg udarbejder den fulde anmeldelse af årets helt store overraskelse, Sleeping Dogs, syntes jeg at det var tid til endnu et afsnit af GaGa’s Movie Pitch. Sleeping Dogs er historien om Wei Shen, en politimand som går undercover for at infiltrere Hong Kongs Triads. Inden længe er han splittet mellem sin pligt, sin familie, sin loyalitet og sit brændende ønske efter hævn. Det er set før, men det betyder på ingen måde, at der ikke kan komme en god actionfilm ud af det.

Husk på, at jeg har ingen tilknytning til Hollywood, så jeg er pænt ligeglad med deres idéer om hvad der er populært, frygten om manglende billetsalg eller passende stereotyper. Jeg fremsætter den film som jeg gerne vil se.

WILL YUN LEE as WEI SHEN
Efter at jeg har set The Raid, så ville jeg hellere end gerne sætte Iko Uwais i front, men jeg er ikke sikker på at han ville kunne klare karakterens stærke dramatiske side. Desuden ligger Will Yun Lee stemme til Wei Shen i spillet og det er tydeligt af figuren er modeleret efter ham, så det virker kun passende at han skulle have rollen i filmen. Will Yun Lee er mest kendt fra Torque og Elektrasamt de nye genindspilninger af Red Dawn og Total Recall. Han skal også spille Silver Samurai i den kommende The Wolverine. (For at snyde lidt og få det bedste af begge verdener i dette drømmescenarie, så ville jeg sætte Iko Uwais til at træne Will Yun Lee.)

JAY CHOU as JACKIE MA
Den tidligere popstjerne, Jay Chou, brød igennem til filmens verden med filmene Green Hornet og The Viral Factor. Han vil uden problemer kunne udfylde rollen som den smarte gadedreng, Jackie Ma, der voksede op sammen med Wei.

GARY OLDMAN as SUPERINTENDENT THOMAS PENDREW
Det kan næppe være nødvendigt at præsentere, Gary Oldman, en af de største nulevende skuespillere. Oldman bringer altid tyngde og dybde til sine roller. Helt præcist, ville hans lettere støvede betræk i Tinker Taylor Soldier Spy være et fremragende udgangspunkt for rollen som den ledende politiofficer Thomas Pendrew.

MAGGIE Q as INSPECTOR JANE TENG
Maggie Qs stålfaste mine passer perfekt til mistroiske og strikse Jane Teng. Hun virker ikke altid som den bedste skuespiller, men med det rette materiale kan hun være god og rollen i sig selv er ikke for krævende. Maggie Q har medvirket i Live Free or Die Hard, Priest, Mission: Impossible III, den nye tv-serie om Nikita og selvfølgelig videosekvenserne i Need for Speed: Undercover.

TZI MA as HENRY “BIG SMILE” LEE
Tzi Ma er en af de skuespillere, som man helt sikkert har set i en masse film og tv-serier, uden nødvendigvis at genkende hans navn. Den lange liste inkluderer blandt andet Rush Hour, Red Corner, Dante’s Peak og 24. Truslen der er den modbydelige og arrede Big Smile Lee, vil man kunne mærke i hans hænder. Han er den anden ud af tre, fra det originale voicecast, som jeg har videreført til filmens rolleliste.

JOE TASLIM as CONROY
Karakteren Conroy er lidt af en tegneseriefigur i spillet og filmen har brug for en god modpart til Wei Shen. Joe Taslim, fra The Raid, har intensiteten og styrken til at stå op imod Will Yun Lee. Det er vigtigt, at Conroy virker som Shens overmand i store dele af filmen og det ville jeg have ingen problemer med at tro på, med Joe Taslim i rollen.

RAY SAHETAPY as SAM “DOGEYES” LIN
Sam “Dogeyes” Lin er en psykopatisk motherfucker som efterlader selv de højeste indenfor Sun On Yee rædsensslagen. Ray Sahetapy besidder netop de kvaliteter der skal til, i hans rolle som den ondskabsfulde crimelord Tama i The Raid.

JAMES HONG as UNCLE PO
Den aldrende James Hong syntes at have været med os, så tilbage som man kan huske og det virker som om at han har været gammel i al den tid. Han er selvfølgelig også født i 1929, men selv tilbage i Blade Runner, The Golden Child og The Shadow var han en gammel mand. I de senere år har han lagt stemme til eksempelvis Mulan, Kung Fu Panda, Diablo III og han er også den tredje voiceactor fra spillet. Uncle Po er den aldrende og døende leder af Sun on Yee, som for det meste er sengelagt, så mon ikke at old man Hong kan klare det.

TAKESHI KANESHIRO as RICKY
Ricky er Uncle Pos næstkommanderende og ansigtet udadtil, i den rolle ville jeg placerer Takeshi Kaneshiro som man måske har set i film som House of Flying Daggers, Red Cliff og Wu Xia.

DIRECTED by JOHNNIE TO
Johnnie To har tilbragt megen tid i den asiatiske kriminelle underverden og det kunne han nemt tage med videre til Sleeping Dogs filmatiseringen. Hans film leverer altid god action, men de er om karaktererne først og fremmest. Lige fra den mesterlige Fulltime Killer til Exiled og Election, er hans altid en seværdig oplevelse.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.