2011,  Best Ofs

MMXi: Best Script

Runners-Up: Kyle Killen (The Beaver), Woody Allen (Midnight in Paris), Coen Brothers (True Grit) og George Clooney & Grant Heslov (The Ides of March)

Bedste manuskript-kategorien kunne godt gå hen og blive lige som animationskategorien var før hen. Hvis Aaron Sorkin skriver et manuskript om året, kan han nemt komme til at dominere udvælgelsen, lige som Pixar gjorde i lang tid. Det er ikke fordi at jeg brokker mig, Steven Zaillain og Aaron Sorkins manuskript til Moneyball er sublimt skrevet og hvis man kan få noget af den kaliber på en årlig basis, vil jeg til hver en tid udnævne det som vinder. Moneyball byder på den samme slags flydende og hurtige dialog, som Sorkin også bragte til The Social Network sidste år.

Den intelligente ping-pong dialog, frem og tilbage mellem karaktererne i The Ides of March er også særdeles fremragende. George Clooney & Grant Heslovs manuskript var grundstenen i et spændende politisk drama. Den legesyge dialog mellem Hailee Steinfeld, Jeff Bridges og Matt Damon i True Grit kommer også fra Coen brødrenes velskrevne manuskript.

Woody Allens litterære og charmerende rejse gennem kunstnerisk nostalgi i Midnight in Paris var humoristisk og interessant. Selvfølgelig er det bedst, hvis man ved hvad der snakkes om, men hvis man ikke ved hvem Ernest Hemingway, Cole Porter, Zelda Fitzgerald og Pablo Picasso var, så er det éns egen skyld. The Beaver var en af årets store overraskelser og Kyle Killens sjove og følsomme manuskript skal have en stor del af æren for det, det hjælper dog også at det er godt fremlagt af Mel Gibson.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.