2011,  Best Ofs

MMXi: Best Comedy

Runners-Up: It’s Kind of a Funny Story, The Guard, 50/50 og The Beaver

I forhold til, hvor meget jeg har beklaget mig over de mange tamme Hollywood komedier i det forgangne år, skulle man tro at 2011 var et forfærdeligt år for humor. Så langt vil jeg dog ikke gå, i det at der stadig var en god håndfuld film, som gav mig nogle gode grin.

Mange komedier har forsøgt at samle et helt hold af skuespillere med god komisk timing, uden at det har givet det store udbytte, men det lykkedes heldigvis for Crazy, Stupid, Love. Skuespillerne, som inkluderer Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone, Kevin Bacon, Marisa Tomei og Julianne Moore, bliver hjulpet af et morsomt og intelligent manuskript. I en tid, hvor ordne “romantisk komedie” næsten er blevet synonym med uhumoristisk elendighed, er det befriende når der kommer en film som Crazy, Stupid, Love som behandler dens karakterer og kærlighedens problemer på en voksen, men samtidig sjov måde.

Tre af de nominerede påtager sig den svære opgave, at lave en komedie centreret om en alvorlig sygdom, noget som hurtigt kan være smagløst, hvis det ikke bliver gjort med respekt. I 50/50 er det en af de mindst sjove sygdomme, nemlig kræft, men der er så meget hjerte og humor bag, at det går hen og bliver en ganske livsbekræftende oplevelse. Skuespillet er også i top, med gode præstationer fra Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen og Anna Kendrick. It’s Kind of a Funny Story kaster sig over en ligeledes knap så sjov sygdom, depression. Filmen behandler temaet og sygdommen alvorligt, når man først kan tage problemet seriøst, kan man også finde humor i det. Filmen byder også på Zach Galifianakis’ bedste rolle i hans karriere.

Der har været megen omtale af Mel Gibsons person, udenfor hans professionelle karriere, men det ændre ikke ved at han er en god skuespiller. For mig, er det kun filmen der tæller, al det udenoms halløj er for mig ligegyldigt og i The Beaver er han fremragende. Efter et nervøst sammenbrud, bruger Gibson en tøjbæver til at komme på rette spor igen og det er både sjovt og velspillet. The Guard er egentlig bare en “fish-out-of-water” komedie, men den virker på grund af en dejlig tør britisk humor og fantastiske præstationer fra Brendan Gleeson og Don Cheadle.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.