2011,  Best Ofs

MMXi: Best Action

Runners-Up: X-Men: First Class, Fast Five, Drive Angry og Sherlock Holmes: A Game of Shadows

2011 var heller ikke det største år for actionfilm. Vi fik en masse superheltefilm, robotter og genindspilninger, som svingede fra middel til helt igennem elendige, men der var meget få som gav fuld action valuta for pengene.

Den eneste nominerede superheltefilm er X-Men: First Class, men den fokuserede også på andre elementer end alle de andre indenfor genren i løbet af året. Der var lagt langt større vægt på karaktererne og deres individuelle kamp end på den store overordnede mutantkrig. Det var ikke alt sammen lige godt, flere af de unge mutanter var lettere ligegyldige og det endelige klimaks var måske lidt skuffende, men forholdet mellem James McAvoys Xavier og Michael Fassbenders Magneto var interessant og velspillet. Plus, den har Kevin Bacon som bad guy. En anden af Hollywoods helt store blockbusters var den femte film i The Fast and the Furious serien. Beslutningen, så småt at gå væk fra gaderæset og fokusere mere på det store heist, gav pote og filmen går faktisk hen og bliver lidt af en superheltefilm, så snart man smider det enorme, storsvedende muskeldyr Dwayne “The Rock” Johnson ind i herlighederne. Den mand er et monster og filmen er uendeligt meget mere underholdende når han er på skærmen.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows var ærketypisk eksempel på en Hollywood sequel, det var større, vildere og dummere, men det var underholdende tur i biografen og skovscenen leverede bedre action end mange af 2011s resterende udbud af actionfilm. Nicolas Cage bryder ud af helvede, for at redde hans barnebarn fra en satanistisk kult, mens en vanvittigt overspillende William Fichtner jagter ham. Meget mere behøver man ikke at sige om Drive Angry. (… han samler også frække Amber Heard op på vejen, så yay!)

Årets mest specielle og interessante actionfilm var Joe Wrights Hanna. Det mindede mest af alt om en actionfilm kørt igennem et arthouse filter. Den var fyldt med gode præstationer og bød hektisk spænding hele vejen igennem. Saoirse Ronan er en af de mest interessante skuespillere fra hendes generation og hun er godt bakket op af Eric Bana, Cate Blanchett og Olivia Williams. Måden at filmen blev klippet i takt med det fantastiske Chemical Brothers soundtrack skabte dynamisk og anderledes actionscener. En yderst anbefalingsværdig film.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.