Movies,  Nights of Horror

Nights of Horror Classics: Found Footage

Selvom kvaliteten af det found footage i Paranormal Activity ikke var overvældende god, så behøver man ikke at smide genren på porten endnu. Normalt er jeg hurtig til at kalde genren for et gimmick, men der er alligevel en god håndfuld af film, som jeg vil anbefale.

Der er selvfølgelig filmen, som startede hele trenden. The Blair Witch Project ligger stadig standarten for mange af de found footage film der udkommer, selv efter 10 år. Omkring samme tid, endda lidt før, udkom en anden found footage film. The Last Broadcast havde premiere i 1998 og den er nok ikke husket af ret mange, men jeg kunne rigtig godt lide den. Den var film som, især med dens uventede slutning, delte vandene. Det er en af den slags film som man enten elsker eller hader, men hvis man har mod på det, så syntes jeg at man skulle give den en chance. En af de mest effektive nyere found footage horrorfilm, er den spanske [Rec]. Efterfølgeren kører lidt af sporet, men den første er klart værd at se og der er bestemt ingen grund til at se den amerikanske remake.

Hvis man bevæger sig lidt ud af horrorgenren, så er der også gode found footage film at finde andre steder. Matt Reeves monsterfilm, Cloverfield, er yderst spændende og gør god brug af det håndholdte kamera. Sidste års norske found footage film, Trolljegeren, var et friskt pust til genren og var anderledes på alle de bedste måde. Den havde sin helt egen humor, stemning og virkede meget lokal (altså norsk), uden alt det Hollywood pynt som man er vant til. Den engelske Series 7: The Contenders, fra 2001, var også fremragende. Det er mere satire end det er horror, men det fungerede. Den tager reality tv idéen til det logiske næste niveau: Folk er udvalgt fra deres personnummer, får et våben og så er det bare med at overleve, alt i mens at det bliver sendt ud på landsdækkende tv.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.