Battle of the Actionstars,  Lists

Battle of the Actionstars: Round 2

Efter at der er blevet tyndet lidt ud i feltet, så starter vi runde 2. I denne runde bliver actionstjernerne bedømt ud fra den bedste film i deres CV. En lille detalje bliver langsomt tydeligt ved starten af runde 2, intet af resultaterne er planlagte, jeg lavede bare reglerne og satte skuespillerne op mod hinanden. Det betyder også at det ikke nødvendigvis altid er min personlige favorit som gør videre. Men det er også noget af det som gør kampen interessant.

The Italian Stallion vs. The Muscles from Brussels

Sylvester Stallone slog Arnold Schwarzenegger ud med 40% for, mod Arnolds 33%.  Her i runde 2, har han selveste Rocky Balboa til at kæmpe for hans ære. Selv alle disse år efter, så er Rocky stadig Stallones bedste film. Rollen som Rocky viste at han har skuespillertalenter udover hans fysiske styrke.

Jean Claude van Damme havde intet besvær med at vinde over Dolph Lundgren, som endte sølle 4% for, selv med hans minimale 15%. Van Damme tager selv kampen op i denne runde, med det post-moderne actiondrama JCVD, hvor han ganske enkelt spiller sig selv. JCVD er en anderledes og interessant film, som viste en side af Van Damme som man slet ikke vidste han havde.

Lt. John McClane vs. The Face

Det var ikke meget reel konkurrence mellem Bruce Willis og Jason Statham. Willis slog let og elegant Statham ud med konkurrencens andenhøjeste 52% for, mod Stathams 29%. Bruce Willis har måske ikke den højeste procent, men han har lavet flere gode film end nogen anden her på listen. Der er mange at vælge i mellem, men der er ingen tvivl i mit hoved om, at Quentin Tarantinos klassiker Pulp Fiction er den bedste af dem. Hans rolle som Butch, vil jeg nærmest argumentere for, er filmens hjerte.

Ryan Reynolds bukkede under for Coopers 36% for, mod hans egne 31% og det havde hans mange kommende film nok ikke ændret meget på. Bradley Cooper har vist at han er god til at spille smart og det får han rig mulighed for i Neil Burgers science fiction thriller Limitless. Det er den klassiske drøm, at en lille pille kan gøre dig klogere, skarpere og generelt i stand til at klare alt, dette bringer Cooper fremragende videre til seeren.

Richard B. Riddick vs. The Prototype

Vin Diesel slog, min personlige favorit, Dwayne “The Rock” Johnson ud i en utrolig tæt duel, hvor Diesel havde 57% for, skarpt forfulgt af The Rocks 50%. Diesels bedste film David Twohys Pitch Black indeholder også hans klart mest markante rolle i form af Riddick. Pitch Black er en af de absolut bedste sci-fi horrorfilm i nyere tid og det er fuldt ud forståligt at Diesel desperat forsøger at få franchisen på rette køl igen, efter den finansielle fiasko af Chronicles of Riddick.

“Prototype” John Cena havde den nemmeste duel af alle, fordi selv om han ikke ligefrem har oversvømmet filmindustrien med kvalitetsmateriale, så er det til hver en tid bedre end “Stone Cold” Steve Austins samlede mængde af ingenting godt. 12 Rounds var mere eller mindre en fattigmands Speed men Renny Harlin levere velfungerende og underholde action, for en gangs skyld.

Inspector Chan vs. Dragon Wong

Selv om Jackie Chan måske har klaret turen til Hollywood værre end Jet Li, så bliver han holdt i live af hans mange gode film tidligere i hans karriere. Duellen endte med 35% for til Chans side mod 33% til Lis side. Man skal rigtig mange år tilbage i tiden for at finde Chans bedste film, og der var hård kamp om pladsen fra Legend of Drunken Master, men valget endte på Police Story. Det var dengang hvor han lavede alle hans sindssyge stunts selv og der var masser af crazy slåskampe.

Det stod hårdt til mellem de to mestere af alt hvad der hedder kampsport, Donnie Yen og Tony Jaa, men Yen løb væk med sejren med konkurrencens højeste procent, nemlig 66% for, mod Jaas 50%. Yen viste at han også kunne flexe sine skuespilsmuskler i det episke martial arts drama Ip Man. Han får dog stadig tid til at tæve en masse folk, på yderst formidabel vis.

The Reserve Deputy Chief vs. Leeloo Dallas Multipass

Der er langt mellem snapserne i Steven Seagals repertoire, men det stoppede ham dog i at slå Chuck Norris ud med 11% mod 6%. Seagals bedste film er fra dengang hvor han stadig lavede biograffilm. Under Siege var en solid actionfilm som også bød på Gary Busey og Tommy Lee Jones. Den markerer sig også ved, at være den eneste film hvor Seagal har mere end et ansigtsudtryk.

Endnu en tæt duel blev udkæmpet mellem feltets eneste tøser, men til sidst vandt Milla Jovovich over Michelle Rodriguez med 44% mod 40%. Selv om Milla har gjort rollen som Alice i Resident Evil franchisen til hendes hovedfokus, så er det svært for mig at se på hende uden at tænke “Leeloo Dallas Multipass” og Luc Bessons fravestrålende science fiction film The Fifth Element. Filmen får også bonuspoints for en af Gary Oldmans mest over-the-top roller, der er dog ingen points for Chris Tucker.

The Goss Bros vs. The Machete

Popdrengen Luke Goss slog selveste Crying Freeman ud af konkurrencen, alene på grund af Guillermo Del Toro, med en score på 22% mod 20%. Del Toro kan helt alene tage “æren” for at Goss har en filmkarriere, ved at give ham to fantastiske skurkeroller i henholdsvis Blade II og Hellboy II. The Golden Army var en flot og kreativ fantasy actionfilm og Goss’ psykopatiske, langhårede albino ninja-wizard var en god del af det.

Du kan jo spørge dig selv, hvilken af de to kriminelle, Wesley Snipes og Danny Trejo, ville du være mest bange for at møde i mørk baggyde? Det var ikke en afgørende faktor i sejren, men Trejo vandt også her med betydelig margen med 43% mod 33%. Trejo bedste og mest mindeværdige rolle, var også hans første rigtige rolle . Robert Rodriguez startede Trejos karriere med rollen som Navajas i Desperado. Så nu er denne 67 årige “Mexi-Can” med mere end 210 roller på CV’et, kæmpe videre mod toppen.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.