Crazy-Cage,  Film Review,  Movies

Review | Drive Angry

Kunsten at få publikum i biografsæderne, handler om at sælge og det er ikke altid lige nemt at overbevise folk om at en given film er éns hårdttjente penge værd. Der er nogle ting som er sværer at sælge end andre, eksempelvis endnu en deprimerende historie om en ødelagt kvinde, som har tabt sit barn og søger tilflugt i armene på en fattig arbejdsdreng, der ikke taler et ord engelsk. Det kan Danielle Steele og hendes loyale fans godt holde for dem selv. Nej, det som jeg snakker om, sælger ganske enkelt sig selv, bare hør engang.

I Drive Angry bryder Nicolas Cage ud af helvede, for at redde hans barnebarn fra en satanisk kult og så bliver William Fichtner sendt efter, for at slæbe Cage tilbage til de evige pinsler. Altsammen i glorious 3D. Hvis den salgstale ikke gør dig halvt opstemt, så er din sjæl kedelig.

Det var en af de meget få 3D-film, som jeg så frem til. Men på grund af mager indtjening i Amerika, så kom den slet ikke i de danske biografer. Så jeg måtte “nøjes” med en 1080p Blu-Ray på min fladskærm, som overhovedet ikke er 3D og det endte faktisk som et af filmens store problemer. Det er selvfølgelig ikke filmens skyld, at jeg ikke har smidt en masse penge efter et 3D fjernsyn, men Drive Angry egner sig bare ikke til nutidens high definition. Det er en film som havde gjort sig meget bedre på et gammelt slidt videobånd fundet i de mørke afkråge af 80’ermes videobutikker. Hverken filmens action eller effekter kan klare de skarpe billeder og man sidder hele tiden med et konstant ønske om et af Robert Rodriguez/Quentin Tarantinos Grindhouse filtre.

Filmens største problem er dog, et langt stykke hen af vejen, Nicolas Cage. Hvad folk måske ikke ved, så findes der to vidt forskellige Nicolas Cages. En kedelig og dårlig Cage, der laver film som National Treasure, Wicker Man, Next og Bangkok Dangerous. Samtidig, andetsteds i Hollywood, er der en sindssyg og god Cage, der laver film som Bad Lieutenant, Kick-Ass, Adaptation og Face/Off. En over-the-top film, hvor Cage slipper ud af helvede for at tage hævn på alverden, kræver den sindssyge Cage. Men i Drive Angry er han nærmest the straight guy sat op i mod resten af castet.

Drive Angry fungerer stadig som en underholdende og useriøs actionfilm, der helst skal nydes med en spandfuld kolde øl på bordet og et par gode venner i sofaen. Om ikke andet, så skal filmen ses for William Fichtners vidunderlige overspil som truer med at overtage filmen, det er hele oplevelsen værd.

Instruktør: Patrick Lussier  Forfatter: Todd Farmer, Patrick Lussier  Medvirkende: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, David Morse, Billy Burke, Todd Farmer, Christa Campbell, Tom Atkins, Jack McGee, Pruitt Taylor Vince og Michael Papajohn  Udgivelsesår: 2011  Land: USA  Spilletid: 104 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.