Film Review,  Movies

Review | Transformers: Dark of the Moon

Nogle anmeldelser viser sig at være mere besværlige at skrive end andre. Transformers: Dark of the Moon er et perfekt eksempel. Jeg føler mig, ærligt talt, en anelse dum ved at sidde at kommentere nøjagtig hvor tåbelig, sjæleløs og intetsigende en Transformers-film er, fordi det er jo nærmest selvsagt. Men på den anden side, syntes jeg heller ikke at det bare skal accepteres, alene fordi det er en Transformers-film.

Michael Bay har offentligt sagt undskyldt for Transformers: Revenge of the Fallen. Han beklagede det dårlige manuskript, de elendige jokes og de gigantiske robot-klunker. Samtidig lovede han, at han ville rette op på alle de dårlige ting her i den tredje film, et løfte som han selvfølgelig ikke kan holde.

Sam Witwicky (Shia LeBeouf) har færdiggjort sin skoletid og leder nu desperat efter et job. Han er flyttet til storbyen, har fået en ny smuk kæreste men han må nøjes med en skrot-bunke af bil, fordi hans helt egen kæledyr-sportsvogn-transformer er på mission for staten. For det ikke skal være løgn, så kommer hans forældre endda også på uventet besøg. Samtidig finder han langsomt ud af at NASAs månelanding ikke helt var for udflugtens skyld. Det var en mission sat i gang for at finde en nedstyrtet Autobot. Pludselig finder han sig atter i midten af en altdestruerende krig mellem Autobots og Decepticons.

Som sagt, retter Michael Bay på ingen måde op på alle de tåbelige elementer fra to’eren, hvad han i stedet formår, er at erstatte dem alle med nye, men mindst lige så tåbelige elementer. Lige som to’eren er det en enorm kolos af en actionfilm, med en spilletid på hele 154 minutter! Lige som før er en stor del af disse minutter fyldt med tunge dele af komplet ligegyldig historie, en ekstra portion rigtig plat humor og skyhøje robotter som forklarer hvad fanden der sker på skærmen. Jeg grinte præcis to gange i løbet af filmen, men det var på grund af Alan Tudyk (Firefly, Dodgeball) og en vilkårlig armbevægelse fra Shia LeBeouf, og ikke på grund af noget af det som manuskriptet havde at byde på.

Der er ikke nogle racistiske stereotype robotter denne gang, det betyder dog ikke at man slipper for dumme små robotter som fyrer lamme jokes af hver gang de har muligheden. Der er heller ingen robot-klunker i miles omkreds, men til gengæld er der masser af gamle robotter med gråt hår og robotter som savler når de snakker. Megan Fox er ikke længere en del af franchisen, fordi hun sammenlignede Michael Bay med Hitler, men hun er blot erstattet af en smuk ny dulle uden afskygningen af talent, Victoria’s Secret modellen Rosie Huntington-Whiteley.

Men hvis jeg nu lige holder en lille pause, i den meningsløse opgave at kalde en dum film for dum, så er der skam også gode ting at finde mellem murbrokkerne. Computereffekterne er blevet forbedret endnu engang og de er ganske enkelt fremragende. Michael Bay har gennem hele hans karriere, med film som The Rock, Bad Boys og The Island, vist talent for at sætte en actionscene sammen og Transformers: Dark of the Moon forstærker kun denne stime. Hele den sidste time er et stort voldsorgie af eksplosioner, robotkamp og flyvende egernmænd. Samtidig er Coen brødrenes favoritter John Turturro og Frances McDormand, samt de nytilkomne John Malkovich og Alan Tudyk, gode i deres roller på trods af materialet. Alt dette betyder, at man sagtens kan bliver underholdt også selv om filmen ikke er specielt god, men man kan lige så godt nøjes med at møde op til den sidste time.

Det er min overbevisning, at havde Transformers: Dark of the Moon ikke været en så klokkeklar showcase for førsteklasses special effects, så havde hovedparten af folkene bag ikke fået lov til at lave film.

Instruktør: Michael Bay  Forfatter: Ehren Kruger  Medvirkende: Shia LeBeouf, Josh Duhamel, Rosie Huntington-Whiteley, John Turturro, Frances McDormand, Tyrese Gibson, Kevin Dunn, John Malkovich, Ken Jeong, Glenn Morshower, Alan Tudyk,  Hugo Weaving, Leonard Nimoy, John Di Maggio og Peter Cullen  Udgivelsesår: 2011  Land: USA  Spilletid: 154 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.