Extras,  Love / Hate

GaGa Loves Opening Credits

Jeg bliver ofte kaldet en sur, gammel mand der ikke laver andet end at brokke sig over alt og alle. Det er muligvis sandt, at sandsynligheden for at jeg brokker mig over et eller andet, er omtrent lige så stor som at jeg trækker vejret. Dette betyder dog ikke at der ikke eksisterer ting i denne verden som jeg elsker og derfor starter jeg denne serie af små artikler som beskriver nogle af alle de positive ting der findes. I den forbindelse er det kun passende at starte med filmenes opening credits.

En titelsekvens er kunstart i sig selv. En god titelsekvens kan kickstarte en filmoplevelse. Jeg kan huske da jeg sad i biografen og spændt ventede på at jeg skulle se Zombieland. På det tidspunkt vidste jeg ikke meget om filmen og den kunne sagtens vise sig som endnu en ligegyldig zombiefilm. Mørket sænkede sig over salen og filmrullen begyndte at køre. Allerede ved det første klokkeslag i Metallicas For Whom the Bell Tolls til billederne af et zombieudbrud i super slowmotion, var jeg hooked og det var tydeligt at filmens tone ville falde i god jord. Jeg har tilføjet titelsekvensen herunder.

Bare for at nævne en lille håndfuld titelsekvenser som har brændt sig ind i min hukommelse, så er en af de første jeg kommer i tanke om, David Finchers Panic Room. Den stilede og flotte titelsekvens har nærmest skabt en ny skole og er siden blevet kopieret et utal af gange eksempelvis i tv-serien Fringe. Den ligeledes David Fincher instruerede Seven, slår fra start filmens tone fast med en stemningsfyldt titelsekvens. Steven Spielbergs Catch Me if You Can var en tribute til de klassiske titelsekvenser fra 40erne og 50erne, på samme måde som sidste års Buried fører tankerne tilbage til titelsekvenserne i Alfred Hitchcocks film. Når vi nu alligevel er gået et godt stykke tilbage i tiden, så er der få titelsekvenser som jeg elsker mere end den man ser i Sergio Leones The Good, The Bad and The Ugly.

Dette var jo selvfølgelig blot et lille antal eksempler, men hvis man har lyst til at se mere, så kan jeg kun anbefale Art of the Titel, en hjemmeside dedikeret til fantastiske titelsekvenser. Jeg vender tilbage når jeg har fundet flere ting at elske.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.