Games,  Let's Play a Game

Test Drive Unlimited 2

Jeg var en stor fan af det første Test Drive Unlimited, da det udkom tilbage i 2006. Det var et friskt og lysere alternativ til det dystre og street-smarte Need for Speed: Underground. Derfor så jeg frem til den dag, hvor Atari langt om længe ville tage sig sammen og udgive en efterfølger.

Den dag kom, men til min store overraskelse,  havde jeg lyst til at knække skiven blot sekunder efter at den var sat i maskinen. TDU2 lider af Assassin’s Creed II-syndromet, hvilket beskrives bedst som et spil der har en så himmelråbende elendig start, at man truer med aldrig at spille det igen.

Det første man ser i TDU2 er en akavet technofest på Ibiza. Her er det så meningen at man skal vælge sin spilfigur i blandt hvad der mest af alt ligner afskyelige dropouts fra Playstation Home. Derefter kommer der en eller anden ligegyldig historie om at man skal tjene nogle penge og blive bedre til at køre bil, højst sandsynligt så man kan købe nogle stoffer, scorer nogle piger og tage til flere technofester. Det er ganske horibbelt men hvis man holder ved, så er det gamle TDU faktisk at finde under al dette “sociale” gylle.

Der er meget sjov at hente i TDU2, men det er samtidig et spil som konstant ligger på grænsen mellem det gode og det direkte elendige. Det skyldes at studiet Eden har truffet nogle decideret dårlige valg. Bilerne, de forskellige racerløb og verdenen det foregår i, er alt sammen udmærket. Men så er der samtidig den tåbelige historie, de latterlige karakterer og nogle fuldstændigt malplacerede missioner.

Hvem er for eksempel det geni som har fundet på at lave missioner hvor man kører rundt med kørersyge passagerer og derfor ikke må køre hurtigt, i et racerspil hvor det for helvede handler om at køre hurtigt? Spillet lider også af en noget utilregnelig sværhedsgrad. Jeg er, hvis jeg selv skal sige det, en ganske habil spiller af denne slags spil, har spillet mange lignende spil gennem tiderne og har umiddelbart ikke det store besvær med at vinde stort set alle løb i TDU2. Men hver enkelt kørekortstest krævede utallige forsøg. Det kunne være en spydig kommentar om den virkelige verden, hvis det ikke havde været fordi det er så fucking broken!

Test Drive Unlimited 2 er ikke pengene værd og hvis man vil spille denne type spil, så spil det fremragende Need for Speed: Hot Pursuit i stedet. Hvis man har gennemført det, så spil det igen og hold op med det brok.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.