Love / Hate,  Movies,  Top 10s

Bad Movies I Love

Som filmanmelder handler det hele tiden om at bedømme og give film karakterer. Det betyder dog ikke at man altid lever efter karakterskalaen. Der er flere film som har fået høje karakterer og som jeg er glad for at have set, men som jeg ikke har intentioner om at se nogensinde igen. På samme måde er der flere dårlige film, som jeg elsker og som jeg kan se igen og igen. Derfor besluttede jeg at lave denne top 10 liste og beskrive nogle af de film, der ligger mit hjerte nær på trods af deres umiddelbare kvalitet. Jeg vil samtidig gerne takke for alle de gode forslag og man er jo selvfølgelig velkommen til at skrive nogle af sine egne favoritter i kommentarerne.

10. The Chronicles of Riddick [2004]

Instrueret af David Twohy

Skrevet af David Twohy

Med Vin Diesel, Colm Feore, Thandie Newton, Judi Dench, Alexa Davalos, Karl Urban, Linus Roache, Nick Chinlund, Keith David og Teddy Chen

Plads nummer 10 har forvandlet sig til den obligatoriske wild card plads. Denne gang bliver dette wild card udfyldt af The Chronicles of Riddick. Grunden til at den er med her på listen, er at den var universelt hadet af kritikere såvel som publikum da den udkom. Den skiller sig dog stadig ud fra resten, idet at jeg ikke syntes at det er en dårlig film. Der er ingen tvivl om at den ikke er lige så god som Pitch Black, langt fra, men i mine øjne er den bedre end de fleste andre blockbuster science fiction film som kommer ud af Hollywood. Desuden er Riddick klart den bedste rolle på Vin Diesels CV. David Twohy og Diesel har snakket om en efterfølger i flere år, personligt håber jeg at den bliver en realitet på et tidspunkt.

9. Mortal Kombat [1995]

Instrueret af Paul W. S. Anderson

Skrevet af Kevin Droney

Med Christopher Lambert, Robin Chou, Bridgette Wilson, Talisa Soto, Trevor Goddard, Cary-Hiroyuki Tagawa og Ed Boon

Paul W. S. Andersons karriere burde være startet og sluttet med hans filmatisering af Mortal Kombat. Først og fremmest, er den baseret på det spil som stort set var skyld i at der kom aldersgrænser på computerspil, men alligevel er alle filmens slåskampe utroligt vattede. Ydermere har man sat Christopher Lambert som tordenguden Raiden i front, men i det mindste er det skaberen af Mortal Kombat, Ed Boon, som ligger stemme til Scorpion. Det er dårligt på den komiske måde. Film nummer to er meget værre, men ikke rigtig på den sjove måde.

8. Kung Pow: Enter the Fist [2002]

Instrueret af Steve Oedekerk

Skrevet af Steve Oedekerk

Med Steve Oedekerk, Leo Lee, Fei Lung, Peggy Lu, Jennifer Tung, Lo Ming og Lin Yan

Komikeren, filminstruktøren af blandt andet Ace Ventura: When Nature Calls, manuskriptforfatteren af film som Bruce Almighty og skaber af en hel serie som parodiere film med kun tommelfingre i hovedrollerne, Steve Oedekirk, tog i 2002 et nyt skridt mod idioti. Han tog en dårlig gammel kung fu film, synkroniserede alle stemmer og lagde sig selv (og en flyvende ko) ind med computer. Resultatet er overdrevet åndssvagt, men det er svært ikke at grine af.

7. Shaolin Soccer [2001]

Instrueret af Stephen Chow

Skrevet af Stephen Chow og Kan-Cheung Tsang

Med Stephen Chow, Wei Zhao, Man Tat Ng, Cecilia Cheung, Kwok-Kwan Chan og Yin Tse

Respekt må gå til Stephen Chow, for at få fodbold til at virke interessant. Dermed ikke sagt at filmen er specielt god, men blandingen af fodbold, kung fu og skøre effekter er unægteligt underholdende. Intet giver mening, men man har det for sjovt til at man ligger mærke til det. Stephen Chow gik videre og lavede den meget bedre, Kung Fu Hustle, men Shaolin Soccer er stadig værd at se, hvis ikke for andet så i det mindste så for at se noget kreativ fodbold for en gangs skyld.

6. Meet the Feebles [1989]

Instrueret af Peter Jackson

Skrevet af Peter Jackson, Fran Walsh, Danny Mulheron og Stephen Sinclair

Med Danny Mulheron, Brian Sergant, Mark Wright, Mark Hadlow, Stuart Devenie og Peter Vere-Jones

Før Peter Jackson blev verdenskendt med Lord of the Rings, lavede han useriøse splatterfilm som den fantastiske Braindead. I den periode lavede han også denne forstyrrede og underlige dukkefilm. Filmen kan bedst beskrives som Muppet Show smidt i en psykotisk blender sammen med masser af stoffer, sex og vold. Det er sindssygt ud over alle grænser, men man vil med garanti aldrig se noget lignende.

5. Simon Sez [1999]

Instrueret af Kevin Elders

Skrevet af Moshe Diamant, Rudy Cohen, Andrew Miller og Andrew Lowery

Med Dennis Rodman, Dane Cook, Ricky Harris, John Pinette, Xin Xin Xiong og Emma Sjöberg

Et levn fra den tid hvor Dennis Rodman troede at han var skuespiller. Det var dog blot endnu en af hans mange vrangforestillinger men det efterfølgende kaos, er en cinematisk symfoni af dårlige beslutninger. Den største er selvfølgelig Dennis Rodman, men derudover får man også Dane Cook som hans dinosaur-legende sidekick og nok den mest pinlige techno slåskamp/sexscene på denne side af Steven Seagal.

4. Killer Klowns from Outer Space [1988]

Instrueret af Stephen Chiodo

Skrevet af Stephen, Charles og Edward Chiodo

Med Grant Cramer, Suzanne Snyder, John Vernon, Michael Siegel, Christopher Titus og Royal Dano

En lille by bliver invaderet af rumvæsner. Det er jo set masser af gange før, men denne gang er rumvæsnerne sindssyge og blodtørstige klovne. Det er dårligt, elendigt spillet og overvældende dumt. Det er svært at sige andet om ballondyr som sporhund, folk der bliver viklet ind i candyfloss og kødædende popcorn. Andet end at det er hysterisk morsomt og jeg udfordrer desuden enhver som ser filmen, til at undgå at have titelmelodien på hjernen flere uger efter denne uforglemmelige oplevelse er slut.

3. Troll 2 [1990]

Instrueret af Claudio Fragasso

Skrevet af Claudio Fragasso og Rosella Drudi

Med Michael Stephenson, George Hardy, Connie Young, Margo Prey, Jason Wright og Jason Steadman

Troll 2 var allerede fra første skud en film der kun kunne ende som en katastrofe. Den blev skrevet og instrueret af talentløse italienere, hvis forståelse af engelsk var minimal. Rollelisten blev fyldt af lokale beboere, uden den store erfaring, for eksempel var og er George Hardy byens tandlæge. Filmens make-up effekter er nogle af de mest elendige der nogensinde er endt på film og så er der ingen fucking trolls noget sted i filmen. Men det er eddermame en fantastisk filmoplevelse.

2. Death Machine [1994]

Instrueret af Stephen Norrington

Skrevet af Stephen Norrington

Med Brad Dourif, Ely Pouget, William Hootkins, Annamarie Lawless, John Sharian og Richard Brake

Stephen Norrington var med til at starte den tegneserie-feber som vi stadig lider under, med filmatiseringen af Blade og lavede også den elendige League of Extraordinary Gentleman. Begge film var store og velkendte Hollywood film, men før det debuterede han med den næsten ukendte science fiction film Death Machine. Filmen er fyldt med horribelt skuespil og elendige stop-motion effekter, men det mest fantastiske af det hele er at manuskriptet er ubegribelig latterligt. Det resulterer blandt andet i at en af hovedpersonerne umotiveret river sine boxershorts af, for at forbinde et sår og at heltene skyder med løst krudt, fordi de er jo the good guys?!?

1. Plan 9 from Outer Space [1959]

Instrueret af Edward D. Wood Jr.

Skrevet af Edward D. Wood Jr.

Med Bela Legosi, Vampira, Tor Johnson, Duke Moore, John Breckinridge og Dudley Manlove

Plan 9 from Outer Space er anset som en af de absolut dårligste film nogensinde og er skabt af mesteren af dårlige film, Ed Wood. Alle aspekter af filmen nærmer sig inkompetence og det er utroligt at den overhovedet blev udgivet, men at jeg har haft muligheden for at se den i biografen, er en filmoplevelse som jeg vil være evigt taknemlig for. Det faktum at Bela Legosi døde under optagelserne, derefter hurtigt blev erstattet af Woods kiropraktor som var tvunget til at dække sit ansigt hele vejen igennem filmen, er stadig en af de bedste anekdoter i filmhistorien.

Runners Up: Masters of the Universe (fordi den har Dolph Lundgren som He-Man og Frank Langella som Skeletor), Showgirls (fordi den har, du ved…boobs) og Snakes on a Plane (fordi “I’ve had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!”).

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.