Film Review,  Movies

Review | The Tourist

Der findes ingen magisk facitliste hvor efter alle film skal laves og jeg påstår ikke at jeg skal bestemme hvordan film-verdenens instruktører skal konstruere deres film, men der findes dog nogle uskrevne regler som man bør følge. En komedie skal være sjov, en gyserfilm skal være uhyggelig, en Michael Bay-film skal være dum og en spion-thriller skal være spændende. Sidstnævnte er det største af et uendeligt antal af fejltrin som den stort opsatte The Tourist tager.

Den små-kedelige amerikanske matematiklærer, Frank Tupelo (Johnny Depp), er på vej med toget til Venedig. På vejen bliver han samlet op af den smukke Elise (Angelina Jolie) som tager ham med ind i en glamourøs verden fyldt med dyre hotelværelser, fancy fester og smukke mennesker. Men pludselig bliver han jagtet af både den russiske mafia, FBI og Interpol som alle tror han er Elises berygtede ex-kæreste Alexander Pierce. Kan Frank slippe helskindet fra jagten, hvad vil Elise med ham og hvem er denne mystiske Pierce?

The Tourist er en mistaken identity thriller i klassisk stil, en genre der indeholder mesterværker som eksempelvis Hitchcocks North by Northwest, men i modsætning til den film så er The Tourist dræbende kedelig. Filmen bliver aldrig spændende hovedsagligt fordi historien og karaktererne på intet tidspunkt er interessante, de få actionscener er livløse og horribelt instrueret og manuskriptet grænser til det idiotiske.

Man har sat to af tidens største stjerner overfor hinanden, men The Tourist får dem ærligt talt en anelse afdanket ud. De er to af de mest attraktive mennesker i Hollywood men her ser de ud til at kede sig bravt, der er absolut ingen kemi mellem dem og efter et årti med næsten udelukkende overdrevne roller fra Johnny Depp, er det nærmest umuligt for ham at virke troværdig i den forholdsvis seriøse rolle som Frank. De er dog ikke alene om det, den eneste der spiller tilnærmelsesvis ok er Steven Berkoff som den russiske mafiaboss. Resten af castet, Paul Bettany, Timothy Dalton og Rufus Sewell, spiller ganske forfærdeligt men de har bare meget mindre skærmtid at gøre det på.

Filmen er skrevet og instrueret af Florian Henckel von Donnersmarck som stod bag den fremragende Das Leben der Anderen (The Lives of Others). Den film var et social-realistisk drama og han har intet begreb om hvordan en spændende thriller skal laves. Der er to andre krediteret for manuskriptet, blandt andet Christopher McQuarrie der skrev The Usual Suspects, så det er svært for mig at konkludere hvem der er skyld i filmens slutning, men det er en af de værste slutninger at jeg har set i lang tid, selv M. Night Shyamalan ville være flov over at sætte sådan en stopklods på hans film. Det er en af den slags slutninger der har evnen til at ødelægge alt hvad der kom før den, selv hvis filmen havde været god så ville det være underordnet med den slutning.

The Tourist er en fiasko, både økonomisk og kvalitetsmæssigt. En frustrerende kedelig spændingsfilm med to superstjerner på autopilot og en himmelråbende stupid slutning.

Instruktør: Florian Henckel von Donnersmarck  Forfatter: Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie og Julian Fellowes  Medvirkende: Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Christian De Sica og Rufus Sewell  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 103 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.