Film Review,  Movies

Review | The Fighter

Filmverdenen har altid haft rigeligt med sportsfilm og selvom de selvfølgelig ikke alle er vindere, så er der gennem tiderne mange fra genren som er endt på podiet som store klassikere. En stor del af grunden til at mange af disse film er endt som klassikere er, at vægten er lagt solidt på karaktererne og deres historier med sporten som en ramme for begivenhederne. Det er altså en god historie, en god film, før at det er en sportsfilm. Sylvester Stallone er en bokser i Rocky, men filmen er mindst lige så meget om Rocky Balboa som menneske, som det er om kampene i ringen. Det samme kan siges om Raging Bull, The Hurricane, Girlfight, Ali og Million Dollar Baby. David O. Russells nyeste film, The Fighter, kan nu tilføjes til denne række af sejrsrige film.

The Fighter er baseret på den autentiske historie om bokseren “Irish” Micky Wards usandsynlige rejse fra amatør til verdensmester. Han bliver trænet af hans halv-bror, den lokale helt Dicky Eklund, der selv var på kanten af stor karriere inden hans helbred og stoffer satte et brat punktum. I Mickys hjørne er hans store familie med hans dominerende mor i spidsen. Mickys liv er en kamp allerede inden han kommer i ringen.

Mark Wahlberg er en skuespiller der høster meget blandede anmeldelser hver eneste gang han medvirker i en film. Det er ikke fordi at han er en dårlig skuespiller, men det virker som om at han lever to karrierer. Der er den talentfulde Mark Wahlberg som man har set i blandt andet Boogie Nights, The Departed, Three Kings og Invinsible. Samtidig er der den talentløse Marky Mark som man kan finde i elendige film som The Happening, Max Payne, Rock Star og Shooter.

I The Fighter er det heldigvis den gode Mark Wahlberg der er mødt op, men det er måske de færreste der vil huske det efter at filmen er slut, for han bliver overskygget af to fænomenale præstationer fra henholdsvis Christian Bale og Melissa Leo. Begge er blevet nomineret til et utal af priser, heriblandt også Oscars. Christian Bale kaster sig endnu engang helhjertet ind i en rolle, denne gang som den udmagret og narkoafhængige broder, Dicky Eklund. Det faktum at man stort set gennem hele filmen hader moderen Alice Ward, er helt og holdent Melissa Leos fortjeneste. Omkring dem spiller det resterende cast, især Amy Adams, Jack McGee og Michael O’Keefe, også ganske udmærket.

The Fighter er en inspirerende, gribende og sand underdog historie, der bliver hævet til det næste niveau af nogle særdeles fremragende skuespillerpræstationer.

Instruktør: David O. Russell  Forfatter: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson  Medvirkende: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Jack McGee, Michael O’Keefe og Bianca Hunter  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 114 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.