2010,  Best Ofs

MMX: Best Voice-Act

Runners up: James Gandolfini (Where the Wild Things Are), Tom Hanks (Toy Story 3), Tim Allen (Toy Story 3) og Jay Baruchel (How to Train Your Dragon)

Det stemmeskuespil der bliver lagt i en tegnefilm, er næsten lige så vigtigt som alt det andet. Du kan have en noget så flot animation og en spændende historie, men hvis karakterernes stemmeskuespil ikke fungerer så falder det hele fra hinanden. Hvad ville den originale Shrek have været, hvis den ikke havde haft kombinationen af Mike Myers og Eddie Murphy? Ville Disney’s Aladdin have været lige så god, hvis Robin Williams ikke havde lagt stemme til Genie? Heldigvis er animations-studierne opmærksomme på dette og 2010 var fyldt med godt stemmeskuespil.

Spike Jonzes fremragende filmatisering af børnebogen Where the Wild Things Are byder på masser af gode stemmer, fra eksempelvis Forest Whitaker, Paul Dano, Lauren Ambrose, Cathrine O’Hara og Chris Cooper, men bedst af dem alle er James Gandolfini. Hans dybe stemme er lige dele indbydende og skræmmende. Pixars Toy Story 3 er ligeledes fyldt med glimrende stemmer, men kemien mellem Tom Hanks og Tim Allen er stadig i fokus og det er præcist så interessant som det var i de to tidligere film. Til sidst var Jay Baruchel nøjagtig så dejligt akavet og fumlende i Dreamworks hit How to Train Your Dragon som man kunne håbe på.

Men ingen af dem gjorde dog et så fuldendt stykke arbejde, som Steve Carell i Despicable Me. Filmen er ganske sjov og underholdende i sig selv, men det er Carell der bærer hele showet. Hans version af Gru, den onde superskurk med et godt hjerte og en underlig accent, er ofte hysterisk morsom. Det er samtidig langt det sjoveste han har lavet i meget lang tid. Despicable Me skal ses alene på grund af ham, men alt det udenom er da en lækker lille bonus.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.