2010,  Best Ofs

MMX: Best Score / Soundtrack

Runners up: Inception, The Social Network, Scott Pilgrim vs. The World og The Ghost Writer

2010 var en smule anerledes på musiksiden i forhold til de fleste år. Der var en god håndfuld film, der fik hele sit soundtrack komponeret af en kunstner. Det så man for eksempel med Arcade Fire i Where the Wild Things Are, Beck i Scott Pilgrim, Trent Reznor i The Social Network og Daft Punk i Tron: Legacy. Der var dog et stykke musik som blev mere kendt end noget andet i 2010 og det er ikke engang med på denne liste. Det var musikken og den nu velkendte lyd fra Inception-traileren. Den lille bid af musik var komponeret af Zack Hemsey og er ikke med filmen, men kvaliteten af scoret blev dog ikke forringet af den grund.

Hans Zimmers score til Christopher Nolans Inception var forrygende og passede perfekt til hvert eneste nervepirrende sekund. Musikken kan også forvandle selv den mest kedelige cykeltur til en episk oplevelse. Samarbejdet mellem Nine Inch Nails Trent Reznor og Atticus Ross på soundtacket til The Social Network var nærmest en åbenbaring. De gav filmen en karakteristisk og dynamisk lyd. Jeg ser frem til endnu et samarbejde på David Finchers kommende film, genindspilningen af The Girl with the Dragon Tattoo. Becks energiske musik passede som fod i hose til Edgar Wrights energiske stil i Scott Pilgrim vs. The World. Roman Polanskis The Ghost Writer var lidt af en skuffelse for mig, men der var dog en ting der ikke skuffede og det var det fantastiske stemningsfulde score fra Alexandre Desplat.

Det score/soundtrack som jeg uden tvivl har hørt flest gang i 2010, var Daft Punks eminente mesterværk til Tron: Legacy. Dette er vel at mærke også udfra det synspunkt, at jeg normalt ikke hører meget i techno-genren da jeg for det meste rocker ud til den lidt hårdere og mere metaliske side af musikken, men selv jeg kunne ikke benægte de fantastiske toner af Daft Punk. Det er intet mindre end brilliant og musikken er faktisk langt bedre end resten af filmen.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.