2010,  Best Ofs

MMX: Best Choreography

Runners up: Bodyguard & Assassins, Ninja Assassin, Scott Pilgrim vs. The World og Machete

Selvom Hollywood i højere og højere grad er blevet afhængig af computergenererede stunt-mænd og effekter til både action og kampscener, så kan man heldigvis stadig finde eksempler på den gode gammeldags slags men man skal dog for det meste lede andetsteds end Hollywoodland.

Wei Tung og Donnie Yens koreografi er stærkt salgsargument for Bodyguards & Assassins, at filmen så rent faktisk er ganske god i sig selv kan man jo ikke brokke sig over. Warchowski “brødrenes” og James McTeigues Ninja Assassin fik en meget hård medfart da den havde premiere, men jeg syntes nu at det var en underholdende og dejligt cartoony actionfilm. Meget af det kom fra de sindssyge og voldsomt over-the-top kampscener, hjålpet på vej af spandevis af computer-genereret blod. En tendens der stort set aldrig fungerer men her virker det passende. Den samme kærlighed for over-the-top og stilede actionscener er også tydelig i Scott Pilgrim vs. The World. Computerspil og anime-inspirationerne blev perfekt bragt til live i Edgar Wrights filmatisering. Nomineringerne bliver afsluttet med en tribute til 70’ernes grind-house actionfilm i Robert Rodriguezs Machete. Det er råt, beskidt og fandens underholdende at se på.

Hvor asiatiske actionstjerner som Jackie Chan og Jet Li tog til Hollywood og blev vattede gamle mænd, så blev Donnie Yen og Sammo Hung hjemme og gudske tak og lov. Deres samarbejde i Ip Man (og Ip Man 2 for den sags skyld) har resulteret i ganske enkelt fantastiske kampscener. Der er en konstant overflod af talent og man skal tilbage til eksempelvis de gamle Shaw Brothers-film for at se slå-på-tæven af denne kaliber.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.