Film Review,  GaGa Says,  Movies

It’s X-Mas, Yo! 2: Electric Boogaloo

(¤ Jeg undskylder lynhurtigt at jeg har brudt mit løfte fra sidste år og lover fra nu af at udtrykket “It’s X-Mas, Yo!” højst sandsynligt aldrig vil blive nævnt på siden igen… under alle omstændigheder ikke før næste jul.)

Den evigt tilbagevendende tradition med den årlige julefilm, byder på nogle af de hårdeste timer at komme igennem på et år, historisk set er 9 ud af 10 film ganske rædselsfulde og dette års udvalgte film er ingen undtagelse. Den danske film, Julefrokosten, er simpelthen nok til at dræbe selv den gladeste nisses julehumør.

Instruktøren og manuskriptforfatteren Rasmus Heides forrige film, Blå Mænd, var i sig selv en tænderskærende oplevelse og Julefrokosten fortsætter bare hvor den slap, med deprimerende humorforladte jokes, tarveligt skuespil og masser af idioti fra den stupide nar Mick Øgendahl. Det virker faktisk som om at det sagtens kunne være den samme film, bare iscenesat i juletiden og med bedre skuespillere spildt. Der er bare ikke noget af det der er sjovt, en ellers ret vigtig ingrediens i en komedie.

Det er en skam af forholdsvis respektable danske skuespillere som Kim Bodnia, Anders W. Berthelsen, Kurt Ravn, Martin Brygmann og Thure Lindhardt skal trækkes med igennem sølet af dette pinlige makværk og så endda her i den glade juletid. Så spis nogle pebernødder, hyg dig med din familie eller se en af de få gode julefilm der dog stadig er derude.

Se i stedet: Evt. den danske film jeg anmeldte i går, Frygtelig Lykkelig eller Bad Santa, hvis det skal være jul.

Instruktør: Rasmus Heide  Forfatter: Thomas Glud, Rasmus Heide  Medvirkende: Thomas Voss, Julie Ølgaard, Mick Øgendahl, Dick Kaysø, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Martin Brygman, Anne-Grethe Bjarup Riis, Kurt Ravn, Ghita Nørby, Helena Christensen, Baard Owe og Camille Rommedahl  Udgivelsesår: 2009  Land: Danmark  Spilletid: 86 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.