Film Review,  Monster Hunter,  Movies

Review | Monsters

Hollywoods store PR-maskine var hurtig til at vise Monsters som en film i stil med de mange nyere alien invasion film som District 9, Cloverfield og de to kommende Skyline og Battle: Los Angeles. Det er et af bedste eksempler på den vildledning og generel fejl repræsentation, der er blevet normen for trailers nu til dags.

Monsters er ikke rigtig sammenlignelig med disse film. Der er selvfølgelig aliens, men det er overhovedet ikke det der er filmens fokus. Det er dybest set, en roadmovie om to fremmede mennesker på en lang rejse og at der så er rumvæsner i periferien, er mest af alt en katalysator for historien. Hvis man allerede står af der og ikke syntes det lyder interessant, så er du kære læser (¤ ja, dig personligt) skyld i at trailers hovedsaglige formål er blevet at sælge et produkt der ikke eksisterer (¤ mange tak skal du have). Hvis man derimod stadig er med, så er Monsters en speciel og interessant science fiction film.

Seks år efter en fremmed livsform landede i Mexico, har det amerikanske militær indespærret det ukendte i en enorm karantæne-zone der dækker størstedelen af grænselandet mellem USA og Mexico. En freelance fotograf påtager sig opgaven, at hente en rigmandsdatter der er standet i Mexico. Da deres rejseplaner slår fejl, finder de sig tvunget til at rejse alene gennem karantæne-zonen imod den amerikanske grænse.

Gareth Andrews har efter sigende lavet Monster for den minimale sum af 15.000 dollars og det kan kun kaldes noget af en bedrift. Filmen er flot, stemningsfyldt og effekterne er på ingen måde dårligt lavet. Han har også forstået at bruge kamera og lys til at antyde, i stedet for at vise, hvilket blandt andet var med til at gøre Ridley Scotts Alien så effektiv som den var. Det ville dog alt sammen være ligegyldigt, hvis de to altdominerende hovedroller ikke var i stand til at bære opgaven, men det er de heldigvis og mere til.

De to ukendte skuespilleres (Whitney Able og Scoot McNairy) roller er rent faktisk så dominerende, at de er de eneste der er krediteret på rollelisten. Der er selvfølgelig andre mennesker med i filmen, men de to optager 75-80% af filmens spilletid og de er ikke blot gode, de er decideret fremragende. De har en stor del af æren for at filmen føles troværdig, jordnær og gribende til trods for den noget fantastiske præmis.

Monsters er en nærværende, anderledes og yderst gribende science fiction film som fortjener at blive set af et bredere publikum. Den er perfekt til filmelskeren der forventer noget andet og mere af sin sci-fi end bare de normale Hollywood klichéer. Man skal bare ikke lade sig snyde af traileren, for det er ikke hvad filmen er.

Instruktør: Gearth Edwards  Forfatter: Gareth Edwards  Medvirkende: Whitney Able og Scoot McNairy  Udgivelsesår: 2010  Land: England  Spilletid: 94 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.