GaGa Says,  News

Farewell: Leslie Nielsen [1926-2010]

Så blev det desværre tid til at tage afsked med et af de helt store komiske talenter, da Leslie Nielsen i nat tabte kampen mod sygdom og forlod os. Han var 84 år gammel.

Leslie Nielsen havde en lang og produktiv karriere, der tæller omkring 70 film og knap 170 TV-serier/film. Han var konge af spoof-genren i 80’erne og 90’erne med komiske perler som bl.a. TV-serien Police Squad!, Airplane og selvfølgelig Naked Gun trilogien. Det var det der gjorde ham verdenskendt, men han startede ud som seriøs skuespiller i den klassiske science fiction film The Forbidden Planet i 1956.

Desværre løb tiden fra både spoof-genren og Leslie Nielsen. Slutningen af hans karriere blev mærket af elendige film som Stan Helsing, Mr. Magoo, Wrongfully Accused og Scary Movie 3 og 4, det er derfor kun endnu vigtigere at man husker ham for alle de gode grin han har givet os. Her er nogle af de bedste minder:

Airplane! [1980]
Instrueret af Jim Abrahams, David og Jerry Zucker

Skrevet af Jim Abrahams, David og Jerry Zucker

Med Leslie Nielsen, Peter Graves, Lloyd Bridges, Julie Hagerty, Robert Stack, Kareem Abdul-Jabbar og Robert Hayes

En af de absolut største komedie-klassikere og uden tvivl det bedste ZAZ holdet (bestående af Jim Abrahams, David og Jerry Zucker) nogensinde har lavet. Humoren var plat, der var jokes i overflod og dialogen var uendelig citatvenlig. Efterfølgeren kunne desværre ikke leve op til standarten, men der var Leslie Nielsen jo heller ikke med.
Surely, you can’t be serious.”
”I am serious…and don’t call me Shirley.”

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! [1988]
Instueret af David Zucker

Skrevet af Jim Abrahams, Pat Proft, David og Jerry Zucker

Med Leslie Nielsen, O. J. Simpson, George Kennedy, Priscilla Presley, Ricardo Montalban og Weird Al Yankovic

The Naked Gun-trilogien (eller Høj Pistolføring, hvis man vil være på tværs) havde Leslie Nielsen i rollen som Frank Drebin, karakteren som langt de fleste vil huske ham for. Det var sjovt, useriøst og meget meget plat. Det var først herefter at spoof-genren begyndte at falme og da man nåede hen til Naked Gun 33,3 var det mere pinligt end det var sjovt.

Forbidden Planet [1956]
Instrueret af Fred M. Wilcox

Skrevet af Cyril Hume og Irving Block

Med Leslie Nielsen, Walter Pidgeon, Anne Francis, Warren Stevens, Richard Anderson, George Wallace og Robert Dix

Forbidden Planet var en af de første gange det almene film-publikum stiftede bekendskab med Leslie Nielsen, der på dette tidspunkt var en frisk ung mand og perfekt i helterollen som Commander J. J. Adams. Det er en ganske spændende science fiction film med nogle underlige idéer og ret fancy effekter for sin tid. Hvis man aldrig har set Leslie Nielsen uden han har været gammel og sjov, så skulle man prøve at give Forbidden Planet en chance.

Rest in Peace, Leslie Nielsen. You will be missed.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.