Film Review,  Movies

Review | How to Train Your Dragon

Der er så småt ved at ske nogle ganske bemærkelsesværdige ændringer i animationsverdenen. Bare for et par år siden, dominerede Pixar genren og det var de færreste studier der kunne nå dem bare til sokkeholderne, men sådan er det ikke helt længere. Dette skift sker ikke fordi at Pixar er faldet af på den eller noget af den art, men derimod fordi at konkurrenternes film bliver bedre og bedre. De sidste år har vi fået fantastiske animerede film som Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, Cloudy with a Chance of Meatballs, The Girl Who Leapt Through Time, The Fantastic Mr. Fox og sidste års oscarnominerede The Secret of the Kells.

Udover disse eksempler er der også udkommet vellykket film som Madagascar, Ice Age, Monster House, 9, Flushed Away og Monsters vs. Aliens. Den voksende konkurrence kan mærkes gennem hele industrien også her på siden. De sidste 10 år har Pixar nærmest været selvsagt vinder af bedste animerede film-prisen, når det bliver tid til det årlige GaGa The Movies film-regnskab, men det winning streak blev brudt sidste år hvor Coraline løb af med prisen. Uden at sige noget med sikkerhed, så er der stor sandsynlighed for at Pixar heller ikke vinder i år.

På overfladen er How to Train Your Dragon måske ikke noget specielt. Historien om den milde outsider Hiccup der ikke kan få sig selv til at kæmpe side om side med de andre vikinger mod de angribende drager og ender med at blive ven med fjenden, er en historie der er fortalt mange gange før. Det der adskiller filmen fra alle de andre og gør den til noget helt unikt, er hvor fremragende det er udført. Animationen er billedskøn og charmerende som bare fanden. Stemmeskuespillet er rigtig godt, humoren rammer plet og flyvescenerne er de bedste jeg har set siden den flyvende gris Porco Rosso legede rundt blandt skyerne.

How to Train Your Dragon er en flot, legesyg og voldsomt underholdende tegnefilm, der kun kan anbefales på det varmeste. Pixar skal til at stå tidligt op om morgenen, for de er stille og roligt ved at blive overhælet indenom af den ene fantastiske film efter den anden fra deres konkurrenter. Det er en god tid at leve i, for alle der elsker animation.

Instruktør: Dean DeBlois, Chris Sanders  Forfatter: William Davis, Dean DeBlois, Chris Sanders, Cressida Cowell  Medvirkende: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, David Tennant og Kristen Wiig  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 98 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.