Games

Recap: E3 from the Outside – Part 3

And the winner is…

3. Microsoft
Microsoft pressekonference startede godt ud med Call of Duty: Black Ops (som de samtidig annoncerede en 3års eksklusiv for kommende DLC), Halo Reach og Gears of War 3, men derefter gik der ren familie-halløj i den. Resten af tiden gik hovedsagligt med lamme minigames og Wii rip-offs til Kinect. Ingen af spillene var specielt interessante og der stadig et stort spørgsmålstegn ved hvor godt teknologien fungerer. Værst var at de ikke rigtig havde noget nyt at vise, måske med den undtagelse af den nye Xbox “slim”.

2. Sony
Sony havde en noget bedre, omend meget lang, pressekonference. De holdt hele tid en god blanding af motion control spil og “rigtige” spil, desuden var alle deres Move-spil ikke kun familiespil der var nogle få rettet mod “hardcore” gamere så som Socom 4 og The Fight. Sony havde også massiv fokus på 3D med mange spil kunne ses med briller. De annoncerede også flere spil så som Infamous 2, Heroes on the Move, Motorstorm: Apocalypse, Sorcery og Twisted Metal foruden de spil der var kendt i forvejen (Little Big Planet 2 og GT5).

Sony havde også sikret sig deres egne eksklusivitets aftaler som eksempelvis Dead Space 2, der kommer med Dead Space Extraction, og Medal of Honor, der kommer med Medal of Honor: Frontlines. Et rigtigt godt år for Sony, men ikke helt nok til at vinde…

1. Nintendo
Det er blevet skrevet flere gange, men jeg nævner det lige igen, jeg har ikke en Wii og er heller ikke specielt interesseret. Det ændrer dog ikke på at Nintendo, efter flere år med slæbende fødder, gav den fuld skrue i år. Det var ene nye spil efter det andet. Startede med Legend of Zelda: Skyward Sword og så forsatte det bare med Golden Sun: Dark Dawn, GoldenEye, Epic Mickey, Kirby’s Epic Yarn, Metroid: Other M, Donkey Kong Country Returns og Kid Icarus. Sidstnævnte kommer til Nintendos nyannoncerede 3DS, der ifølge folk der har haft den i hænderne, virker overraskende godt.

Jeg klager ofte over at Nintendo ikke laver noget nyt og ikke har gjort det lige siden Wii’en udkom, de går bare tilbage til deres gamle franchises i stedet for at finde på noget nyt. Sådan er det stadigvæk men Nintendos egne spil er, næsten uden undtagelser, altid fremragende så på en eller anden måde er det frækt at brokke sig for meget. Nintendo var den klare vinder i mine øjne.

Det var så det, back to your regular programming.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.