Games,  Top 10s

Recap: E3 from the Outside – Part 1

E3, årets største spilmesse, løb af stablen i den forgangne uge og efter en hård tur i Los Angeles blandt nørder, mediefolk, Lakers-fans og massevis af games, er GaGa The Movies endelig tilbage i lille Danmark (¤ det meste af den sætning er løgn). Derfor syntes jeg lige det ville være på sin plads med et hurtigt tilbageblik på de bedste og de værste ting og til sidst kåre min vinder af dette års E3.

10. Mortal Kombat
Efter mange års middelmådighed går Ed Boons klassiske fighting franchise endelig tilbage til sine 2D rødder. Uden tvivl inspireret af Street Fighter IVs succes sidste år, bliver gammeldags 2D gameplay kombineret med 3D karakterer og effekter til et yderst flot resultat. Det sidste spil i serien, Mortal Kombat vs. DC Universe, var et udmærket spil dog en anelse tamt i forhold til tidligere spil i serien men det ser ud til at de har fået skuden tilbage på rette kurs. (Er sat til at udkomme i starten af næste år til PS3 og Xbox360)

9. Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier
Ubisoft fortsætter den fremragende taktiske krigførelse fra Ghost Recon: Advanced Warfighter nu med ny high tech gadgets som skulderkanoner, fjernstyrede tanks og usynlige soldater. Der er også 4 player co-op…vent, usynlige soldater? Solgt. (Kommer i starten af næste år til PS3, Xbox360 og PC)

8. Portal 2
Gabe Newell fra Valve kom overraskende ud på Sonys pressekonference (¤ han har ikke haft meget godt at sige om Playstation før nu) og annoncerede efterfølgeren til det mesterlige første spil. Glad0s er tilbage og man kan se frem til en fuld singleplayer-del samt co-op. (Står til at komme i 2011 til PS3, Xbox360, PC og Mac)

7. Rayman: Origins
Der var mange sidescrolling platformers annonceret ved dette års E3, hvilket gør mig til en lykkelig gamer, men få er lige så billedskønne som denne reboot af Rayman-serien. Den smukke håndtegnede stil bliver lavet af et lille hold på 5-6 mennesker hos Ubisoft og jeg kan næsten ikke vente. (kommer til XBLA og PSN)

6. Child of Eden
Tetsuya Mizuguchi og Q Entertainment overraskede med denne spirituelle efterfølger til klassikeren Rez i starten af Ubisofts pressekonference. Det var blændende smukt, hyptoniserende og så var det styret alene med hænderne via Microsofts Kinect. (kommer til Xbox360 og PS3)

5. Dead Space 2
Det originale Dead Space var et af de bedste og mest stemningsfulde survival-horror spil i sidste ti år. Dead Space 2 ser ud til at være Aliens til Dead Spaces Alien. Desuden er der nu også strategic dismemberment i multiplayer. (kommer i starten af næste år til PS3 og Xbox360)

4. Little Big Planet 2
Den søde lille platformer er tilbage. Denne gang er de i forvejen kraftfulde creation tools udvidet til det punkt hvor det rent faktisk er muligt at lave helt andre slags spil med dem så som shooters, rts og lignende. Samtidig er der truffet det fornuftige valg at de tusindvis af ting lavet i etteren også virker i to’eren, så mangler de bare at fikse de meget svævende hop. (kommer til November til PS3)

3. Limbo
Endnu en 2D platformer med et utroligt fængende grafisk design. Det markante split mellem lys og mørke er yderst betagende og stikker dybere end blot grafikken. Jeg er edderspændt på at fingre i denne originale platformer. (kommer til XBLA senere på året)

2. Deus Ex: Human Evolution
Ventetiden på efterfølgeren til et af de bedste spil nogensinde, Deus Ex, er snart ovre. Deus Ex: Human Evolution foregår før det første spil, hvilket nok er en god ting fordi jo hurtigere man glemmer to’eren jo bedre. Det ser ganske enkelt fremragende ud og den eneste grund til at det ikke topper min liste er de begrænsede mængder fra selve spillet man har set. (kommer i starten af næste år til PS3, Xbox360 og PC)

1. Rage
iD Software (Doom, Wolfenstein, Quake) er på vej tilbage efter lang tids fravær og det ser ud som om at de har brugt tiden fornuftigt. Rage er en post-apokalyptisk shooter med køretøjer og rollespilselementer blandet i, alt sammen bragt til live med deres stærke nye grafikmotor. Kan næsten ikke vente. (kommer næste år til PS3, Xbox360, PC og Mac)

De var de bedste ting, jeg vender straks tilbage med de værste ting og en samlet vinder.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.