Film Review,  GaGa Gold,  Movies

Review | Alien Apocalypse

Et hold astronauter, ledet af Dr. Ivan Hood (Bruce Campbell) vækkes efter 40 års cryostasis af et nødsignal fra Jorden. Da de ankommer finder de størstedelen af Jorden udraderet af gigantiske termitter fra rummet, som holder de få overlevende mennesker som slaver og tvinger dem til at arbejde i store savværker. Her udvinder de føde til termitterne af alle jordens delikate træer indtil de dør af udmattelse. Bruce Campbell beslutter sig for at lede en revolution mod besættelsesmagten, en kamp der udkæmpes med de svage menneskers bue og pil mod rumvæsnernes trykbølge-våben og en tilfældig tank. Hvis det lyder som en god film, så har jeg fortalt det forkert, det er rent faktisk mere åndssvagt end det lyder.

Den anden film i min hyldest til Bruce Campbell, er mindst lige så dårlig som den første, Maniac Cop, men den var langt mere underholdende. Forskellen mellem Maniac Cop og Alien Apocalypse er at, Josh Becker og holdet bag Alien Apocalypse er udmærket klar over at de laver en elendig b-film og de skyder konsekvent efter “so-bad-it’s-good”-territoriet. Det er i denne jagt at mange instruktører støder på et udbredt problem. Det kræver mindst lige så talent, hvis ikke mere, for at lave noget dårligt godt. Der er rigtig mange der tror det er nok bare at smide en masse elendige ting sammen i en store pærevælling på skærmen og så er det automatisk kult, godt og/eller sjovt (et nyligt eksempel på dette er Jared Hess’ Gentlemen Broncos) men der findes et ord for dette: talentløshed. Hvis der er nogen der siger: “jamen, det er meningen at det skal være dårligt” så kan jeg kun svare “well, mission accomplished”.

alien-apocalypse-pic

En gruppe småtbegavede femte-klasses elever uden nogen filmkundskaber kunne, uden større problemer, opnå samme hvis ikke bedre resultat som Josh Becker med et billigt kamera og et par statister i deres baghave. De selvsamme kids kunne sikkert også have skabt de elendige creature-effects (¤ se billede) der rangere blandt nogle af de værste effekter jeg har set siden Tremors 3. Skuespillet hæver sig heller ikke meget over denne standard, mange overspiller så meget og så himmelråbende dårligt at de slet ikke skulle have lov til at bruge ordet skuespiller på deres CV. Bruce Campbell er lidt en undtagelse, ikke fordi han spiller godt for det gør han ikke, men han spiller bare Bruce Campbell og han har da nogle enkelte sjove replikker hist og her. Han er den absolut eneste grund til at se Alien Apocalypse og denne gang er det ikke meget af en grund.

Til sidst vil jeg godt lige kommentere filmselskabets smagløse forsøg på at lokke folk i fælden ved at lave et dvdcover (¤ se det andet billede) der er så åbenlyst rip-off af Army of Darkness, intet har med denne film at gøre og kun eksisterer for at bilde folk ind at Alien Apocalypse skulle være bare tilnærmelsesvis på samme kvalitetsniveau som den film.

Der er nu kun en film tilbage (The Man with the Screaming Brain) og jeg kan da kun håbe at jeg har gemt det bedste til sidst, ellers er dette da ikke meget af en Bruce Campbell hyldest, vel?

movies-2

Instruktør: Josh Becker  Forfatter: Josh Becker, Robert G. Tappert  Medvirkende: Bruce Campbell, Renée O’Connor, Remington Franklin, Michael Cory Davis, Peter Jason, Neda Sokolovska, Jonas Talkington og Vladimir Kolev  Udgivelsesår: 2005  Land: USA  Spilletid: 88 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.