Film Review,  GaGa Gold,  Movies

Review | Maniac Cop

Det var dog en fantastisk start på min kavalkade til ære for Bruce Campbell. Ikke nok med at Maniac Cop langt fra er en god film, det er egentlig slet ikke en Bruce Campbell-film. Det er hovedsagligt en Tom Atkins-film, i den samme rolle som han stort set altid har (¤ blandt andet i den meget bedre Night of the Creeps), Bruce Campbell er allokeret til et maksimum af ca. 30% screentime. Det var dog til at leve med hvis det hele ikke havde været så stinkende elendigt. Selv for sin tid bliver Maniac Cop aldrig mere end en horribel b-film.

maniac-cop-pic

Det er måske også for meget forlangt af et samarbejde mellem William Lustig og Larry Cohen, to instruktøre / manuskriptforfattere man ville være hårdt presset for at finde bare en enkelt god ting på deres sammenlagte CV’er. Lustig står bag exploitation “mesterværker” som Maniac, Vigilante, Relentless og hele Maniac Cop trilogien. Han har siden skiftet til producer-rollen og startede selskabet Blue Underground der fokuserer på at restruere og udgive gamle kult klassikere. Larry Cohen har skrevet et hav af manuskripter, størstedelen med kraftige rødder i b-films territorium, heriblandt It’s Alive, God Told Me To, Phone Booth og Cellular. Han har også instrueret flere film blandt andet The Stuff, Original Gangsters plus tidligere nævnte God Told Me To og It’s Alive, hvor sidstnævnte er det tætteste, efter min mening, man kommer på et godt produkt fra deres samlede bagkatalog og derved ikke at sige at jeg på nogen måde kan lide den film.

Tilbage til den skuffelse der er Maniac Cop, så var den selv for sin tid, en b-film tynget af klichéer, rædselsfuldt skuespil og special effects make-up der kommer og går som det lyster. Filmen kan få en halv karakter for Bruce Campbell og en halv for en kameramand der til tider er kreativ, til en samlet karakter på 1/10. Forhåbentlig er den næste film bedre.

movies-1

Instruktør: William Lustig  Forfatter: Larry Cohen  Medvirkende: Tom Atkins, Bruce Campbell, Laurene Landon, Richard Roundtree, William Smith, Sheree North og Robert Z’Dar  Udgivelsesår: 1988  Land: USA  Spilletid: 91 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.