Film Review,  Movies

Review | The Producers

I disse tider hvor Hollywood fortrækker remakes og genfortolkninger frem for originale idéer (¤ det er sådan set folks egen skyld, da det almene publikum langt hellere vil dvale i sikkerheden i et kendt navn, titel eller en karakter, end de vil vove sig ud i noget nyt eller anderledes) kommer nu endnu en af slagsen.

The Producers ser ud til at skille sig ud fra mængden, i det mindste på papiret: Mel Brooks anerkendte klassiker er med i komedieeliten og blandt det bedste han har lavet, Brooks tilføjede nogle sange og ”jazzhands” og bragte showet på Broadway med stor succes. Med hovedrollerne fra showet allerede i hus og med tilføjelsen af et par ekstra stjerner (Uma Thurman og Will Ferrell) skulle filmversionen også være en sikker succes…

Men nu er teater og film, som bekendt, to helt forskellige medier med hver deres virkemidler og som så mange andre forsøg på filmatiseringer af teaterstykker tidligere mislykkedes falder The Producers i de nøjagtig samme huller. I et teaterstykke er det meget muligt at man er nød til at overspille og have store armbevægelser for at nå ud til selv det publikum der sidder på den sidste række, men hvis man gør det på film grænser det til at være irriterende og amatøragtigt. I The Producers kan hverken Nathan Lane eller Matthew Broderick ytre selv den mindste replik uden at overspille og flagre rundt som en anden sprællemand. Visuelt er der heller ikke meget der afslører det er en film man ser og ikke bare et teaterstykke med bedre lys og flottere overgange.

Uden at have set Broadway-versionen kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig om kvaliteten af denne men det er blevet en tænderskærende elendig og pinlig filmatisering.

I dette spirende forårs vejr er der så mange bedre ting at tage sig til: Gå ud i naturen med en bajer i hånden, gense en gammel klassiker (¤ eller hvilken som helst anden film, langt de fleste andre er bedre end denne), hop i havnen, gå til tandlægen eller en begravelse, det er alt sammen bedre og sjovere beskæftigelser en The Producers. (¤ Det skal lige noteres at denne anmeldelse var noget jeg skrev for et par år siden til en unavngiven hjemmeside, den blev aldrig brugt da siden mente jeg ikke kunne tillade mig at bruge bunden af karakterskalaen…så derfor skal de have tak for at bevise min idé om at mange folk på nettet ikke forstår hvad en karakter er.)

Instruktør: Susan Stroman  Forfatter: Mel Brooks, Thomas Meehan  Medvirkende: Matthew Broderick, Nathan Lane, Uma Thurman, Will Ferrell, Michael McKean, Jon Lovitz og Richard Kind  Udgivelsesår: 2005  Land: USA  Spilletid: 134 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.