Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | The Crazies

Remakes er blevet en uundgåelig del af filmindustrien idag, både på godt og ondt. Godt fordi det kan bringe en ældre film tilbage i lyset og forhåbentlig ud til et nyt publikum, det kan også forbedre filmskaberens vision fordi man måske ikke havde de rette midler den første gang men samtidig kan det (¤ som oftes) totalt destruere originalen, éns minder og ende som et griskt forsøg på at tjene penge på et kendt navn.

George Romero har været offer for begge dele, hans film er blevet genindspillet mange gange selvfølgelig fordi nogle af hans film er både fremragende og ikoniske men også fordi han ikke lige fik sat copyright på de tidligere film og derfor ikke ejer rettighederne.
Dette er grunden til at man har fået fornærmende elendige genindspilninger som Tom Savinis Night of the Living Dead (’90), Jim Broadstreets Night of the Living Dead 3D (’07) og Steve Miners Day of the Dead (’08) men det har heldigvis også givet os Zack Snyders brutale update af Dawn of the Dead (’04) og nu Breck Eisners vellykkede version af The Crazies.

En af de største grunde til at den nye The Crazies lykkedes hvor så mange andre har fejlet, er valget af intelligente, talentfulde og troværdige skuespillere. Timothy Olyphant, Radha Mitchell og den forholdsvis ukendte Joe Andersen spiller glimrende og fungere som filmens anker, de gør alt det efterfølgende kaos håndgribeligt, vedkommende og vigtigst af alt skræmmende. Både Olyphant og Mitchell fortsætter med at være seværdige i næsten alt de er med i og jeg kan kun anbefale Olyphants nye tv-serie Justified, hvor han igen spiller en hård og kontant sherif i en lille støvet by, godt skrevet, velspillet og skabt af Elmore Leonard.

Valget af Breck Eisner som instruktør gav mig dog indledningsvis adskillige lysende advarselslamper, da det eneste kendte han havde lavet før var den frustrerende eventyrsfilm Sahara med Matthew McConaughey og Penelope Cruz. Det viser sig imidlertid at han er en langt bedre instruktør end den film antyder og han har her skruet en stemningsmættet og adrenalinsfyldt gyser sammen. Et par af de få minusser der går mig på, er at filmen flere gange tager den nemme vej ud af et gys og at en trailer endnu engang har afsløret slutningen (¤ det er vist på tide at Hollywood får fyret deres trailerklippere eller i det mindste fortæller dem at det er en dårlig idé at spoile films slutninger).

Instruktør: Breck Eisner  Forfatter: Scott Kosar, Ray Wright  Medvirkende: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Andersen, Danielle Panabaker, Gregory Sporleder og Glenn Morshower  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 101 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.