Film Review,  Movies

Review | Clash of the Titans (2010)

Der var engang en lille dreng der sad fastlåst foran det lille fjernsyn i stuen, skiftevis med et måbende og smilende udtryk i ansigtet, tryllebundet af den magiske verden af græske guder, sværdkamp og monstre Desmond Davis og Ray Harryhousen havde skabt med Titanernes Kamp. Det er lang tid siden og her mange år efter er det tydeligt at den originale Clash of the Titans fra 1981 absolut ikke er noget mesterværk men det er et stykke charmerende og underholdende nostalgi. Ray Harryhousens mesterlige stop-motion skabninger var fremragende håndværk fyldt med sjæl og udtryk.

Her sidder man så i det herrens år 2010 og er vidne til endnu en af Hollywoods elendige genindspilninger, totalt forladt for de kvaliteter der gjorde originalen populær.

Større effektshelvede er ikke set på denne side af Van Helsing og det er selvom der siden da er udkommet pragteksemplarer som The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor og Sound of Thunder, ingen af dem kommer i nærheden så slemt er det. Jeg påstår på ingen måde af skabelsen af computereffekter ikke er et håndværk men det der bliver fremvist her rangere fra ok til direkte pinligt. Enkelte ting som eksempelvis Pegasus og The Kraken er flot lavet mens resten, landskaber, elementerne og specielt Medusa er en torn i øjet. Fælles for det hele er dog at det er helt og aldeles livløst og har ingen form for tyngde i billedet.

Værre er det imidlertid at filmens hovedperson, Perseus, spillet af Sam Wothington er mindst lige så livløs som effekterne. Wothington kom fra ingenting til de største Hollywood blockbustere på ingen tid men personligt har jeg aldrig forstået hans popularitet, manden er et blankt lærred og han bidrager efter min mening intet til Avatar, Terminator: Salvation og nu Clash of the Titans. Det faktum at to af de film så er seværdige har intet med ham at gøre.

Resten af rollelisten er fyldt med talentfulde og interessante skuespillere men de er alle spildt på grund af det tænderskærende elendige manuskript. Ralph Fiennes overspiller alt hvad remmer og tøj kan holde i rollen som Hades, der mest af alt minder om forsangeren i et andenrangs dødsmetal-band. Liam Neeson ligner en softcore porno-gud fra 80’erne på grund af udtværet grafik og konstant lensflare. Overraskende nok er Mads Mikkelsen den eneste der slipper acceptabelt fra dette kaos, i rollen som Draco viser han både styrke og intensitet (¤ det har samtidig også givet fornyet håb om kvaliteten af Valhalla Rising).

Men som sagt er det ikke kun skuespillernes skyld, ethvert manuskript der indeholder sætningen “Ease your storm” er per definition en stor del af problemet. Filmen er kedelig og har praktisk talt ingen spændingskurve, den er fyldt med papirtynde karakterer man hverken lærer at kende eller sympatisere med og så ender det med et af de største antiklimaks nogensinde. Hele filmen snegler sig frem mod et punkt som til sidst tager 30 sekunder og er vist i traileren (¤ det hele lugter langt væk af producernes indblanding, hvilket der også er rygter om, men hvem fanden ansætter Danny Huston og derefter bruger ham i 15 sekunder?).

Man ville rent faktisk være bedre stillet med at sætte sig ned og se på mens en spiller God of War III. Det ville være mere underholdende, en bedre historie, bedre spillet og en flottere visuel oplevelse.

Instruktur: Louis Leterrier  Forfatter: Travis Beacham, Phil May, Matt Manfredi  Medvirkende: Sam Wothington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Mads Mikkelsen, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Nicholas Hoult, Jason Flemyng, Polly Walker, Izabella Miko, Tamer Hassan og Danny Huston  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 106 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.