Game Review,  Games

Review | Call of Duty: Modern Warfare 2

De fleste spilserier bærer visse kendetegn videre fra spil til spil, så man som forbruger kan føle sig hjemme. Der er selvfølgelig nye tiltag (¤ forhåbentlig ellers udgiver man jo bare det samme igen), men man skal helst mærke at man er tilbage i den verden man elskede nogle år før.

Denne kvalitet besidder Activisions multimillion-sælgende Call of Duty-franchise ikke. Den eneste anden serie, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, der er lige så tosidet er Need for Speed. Need for Speed har skiftet spor, stil og indgangsvinkel så mange gange at den nu helt har mistet sin identitet og lever videre alene i navn. Grunden til denne uforenelighed er de forskellige udviklere og Activision fastholdelse i at der skal være et nyt spil hvert år.

Treyarch har fået den utaknemmelige opgave at udvikle spillene i det mellemrum der er mellem de ”rigtige” udgivelser. Det er ikke fordi Treyarchs Call of Duty III og World at War er dårlige spil, det er skam nogle ok shootere om end lidt fanget i fortiden, men de er stadig andenrangs spil. Det er derfor vigtigt, én gang for alle, at dele disse to serier.

Dette er ikke Call of Duty.
Dette er Modern Warfare.
Dette er Infinity Ward.

Infinity Ward forbedre på det allerede fantastiske grundlang lagt af det første spil og levere et finpudset mesterværk. Infinity Ward skal have kudos for at et spil der er så multiplayer-fokuseret stadig indeholder en af årets bedste singleplayerkomponenter. Det er nu mindre realistisk krigsførelse og mere en storslået og intens Hollywood-blockbuster der går fra den ene episke actionscene til den næste.

Det passer også bedre til titlen da serien for det første nærmest har den scriptede og guidede spiloplevelse nede til perfektion og for det andet er der sku’ også rigeligt med realistisk (¤ og kedelige) shooters på markedet. Infinity Ward har skruet en modig, spændende og til tider chokerende historie sammen. Der krydses flere kontroversielle grænser ved at man bla. står side om side med terrorister med geværerne rettet mod civile i en allerede berygtet scene der med garanti vil dele vandene og forarge mange.
Men den vil uden tvivl også starte følelser og tanker i de fleste (¤ med mindre man er helt kold indvendig eller bare ser spillet som et skydetelt og ikke lægger nogen vægt i hvad man laver, men så skal man også bare holde sig til multiplayer og derefter lige få tjekket sin IQ).

Der udmærkes også ved, i modsætning til de fleste andre spil, at man har haft modet til at udkæmpe nogle af kampene på amerikansk grund. Det er selvfølgelig alt sammen et spørgsmål om hvad man ligger i det men det er efter min mening en stærk, varieret og fængende singleplayerdel der desværre, ligesom Modern Warfare 1, er for kort og er slut efter ca. 7 timer på den normale sværhedsgrad. Så er det heldigt at der er meget mere at tage sig til bagefter.

Som noget nyt til serien er Special Operations (aka. Spec Ops.) Spec Ops består af 23 forskellige missioner (¤ og mulighed for flere via DLC senere) som man kan spille i co-op med en ven på sofaen eller over nettet. Der er et rigt udvalg af variable mål, typer og udfordringer på flere sværhedsgrader. Der ligger rigtig mange timers replayability i Spec Ops og det er en fantastisk tilføjelse til en allerede suveræn pakke.

Den sidste del af pakken er også utvetydigt den største, da det er intet mindre end den mest spillede multiplayerdel i de sidste to års tid. Modern Warfares multiplayer er stadig blandt det absolut bedste online og der er blevet finpudset og udvidet til et endnu bedre produkt. Der er stadig et hav af valgmuligheder og indstillinger der med lethed gør det til en unik setup for selv den mest krævende spiller. Også her går Infinity Ward imod mange andre i spilindustrien og har gjort multiplayerdelen tilgængelig offline med mulighed for op til fire spillere i split-screen inklusiv alle features fra den online.

Dette er et tiltag som burde være i alle spil og det passer godt til mig, da jeg vil indrømme at veteranerne online er alt alt for gode til mit niveau.

Alt i alt er det en superb pakke med imponerende grafik, nervepirrende gameplay, en perfekt shooterstyring og fuld valuta for pengene.

Har man en maskine der kan køre dette spil, om det så er en PS3, Xbox eller PC, skal det ejes.

Udgiver: Activision  Udvikler: Infinity Ward  Antal Spillere: 1 singleplayer / 2 co-op / 18 multiplayer  Format: PS3, Xbox 360, PC Cirka Spilletid: 20-24 timer

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.