2021,  Best Ofs,  Games,  Lists,  Top 10s

Game of the Year 2021

2021 blev endnu et år hvor spilindustrien var mærket af corona og uundgåelige udskydelser, men der udkom dog stadig nogle gode ting. Det er blevet tid til gagathemovies’ officielle game of the year. (Jeg har selvfølgelig ikke spillet alle spil og der er også nogle spil fra sidste år, men det er min liste, så alle spil som er nye for mig kan komme på tale)

10. Deathloop

Arkane Studios er blandt de bedste indenfor undergenren “immersive sim”, hvor deres mange dynamiske gameplay systemer har gjort at man nærmest kunne spille Dishonered og Prey som man havde lyst. Denne mentalitet er videreført i Deathloop, nu krydret med en interessant Groundhog Day inspireret historie, en cool 60’er stil og veloplagt stemmeskuespil.

9. Final Fantasy VII Remake

Minderne om den første gang jeg spillede Final Fantasy VII, dengang det udkom, er blandt de største igennem et liv fyldt med computerspil. Oplevelsen at spille igennem denne længeventede remake var fyldt med refleksion, forundring og nostalgiske følelser. Der er selvfølgelig et lag af den skarpeste moderne grafik og videreudvikling af gameplay-mekanikker, men i bund og grund er det samme spil (eller i hvert fald den første del af det) og det var en stor positiv overraskelse.

8. F.I.S.T. Forged in Shadow Forge

Jeg har en forkærlighed for 2D metroidvania spil og FIST er en af den bedste af den slags i lang tid. Et kæmpe stort og indviklet kort, et hav af opgraderingsmuligheder, et dybt kampsystem, finurlige karakterer og en overraskende fabelagtig billedside gør at FIST er en fryd at spille igennem.

7. Kena: Bridge of Spirits

Ember Labs, studiet bag Kena: Bridge of Spirits, er egentlig ikke spiludviklere, men derimod et animationsstudie med rødder i filmens verden og det kan ses. Kena: Bridge of Spirits minder om et klassisk action adventure fra Playstation 2 æraen, blot genskabt med billedskønne omgivelser, udtrykningsfulde karakterer og en eventyrlig stemning. Jeg glæder mig til at se hvad deres næste projekt bliver, for deres debut var en stor succes.

6. Ratchet & Clank: Rift Apart

Sony’s gamle løfte er endelig gået i opfyldelse, Ratchet & Clank: Rift Apart føltes som man styrer en Pixar film. Insomniac bruger de nye kræfter fra Playstation 5 til at skabe en smuk farvestrålende verden, flydende animationer og øjeblikkelig hoppen rundt i mellem dimensioner. Gameplayet er klassisk Rachet & Clank med kreative og interessante våben, og det er alt sammen med et glimt i øjet.

5. Ghost of Tsushima

Open World spil er blandt de mest udbredte genrer i disse tider, men Sucker Punch’s kærlighedsbrev til den japanske samurai er i en klasse for sig selv. Detaljegraden er skyhøj, det historiske indhold er yderst spændende og sjældent har det føltes så godt at svinge et sværd.

4. A Plague Tale: Innocence

En skræmmende, gribende og intens rejse gennem et pestramt Frankrig i 1600-tallet. Den tunge historie er bragt til live via en eminent billedside og et fremragende klassisk score. En af den slags spiloplevelser som man sjældent støder på.

3. Disco Elysium: The Final Cut

Det er tonstungt og grænsende til deprimerende, men hold kæft hvor er det sublimt skrevet. Disco Elysium er en modernisering af de klassiske adventure games med en spændende historie, et ocean af dragende karakterer, et slaraffenland af nervepirrende beslutningsmuligheder og det er alt sammen bragt til skærmen med mesterlig stemmeskuespil.

2. Returnal

Housemarque skabte sig et navn ved at lave suveræne arcade-inspirerede shooters, men der var mange som stillede spørgsmålstegn ved om de kunne klare overgangen til en fuldblods triple-a titel. De gjorde dog tvivlerne til grin med udgivelsen af Returnal og markerer sig som et af Sony’s bedste studier. Det er kaotisk action med super flot grafik, en interessant historie og en dynamisk lydside, men vigtigst af alt; så har spillet en af de bedste følelser af kontrol jeg nogensinde har oplevet.

1. Hades

Supergiant Games har gjort det igen! Hades er blandt de bedste rogue-lites nogensinde og det er leveret med Supergiant’s kendetegn af suveræn håndtegnet stil, fremragende musik og stemmeskuespil som rangerer blandt det bedste i industrien. Denne gang har gameplay været endnu mere i fokus end førhen og de har ganske enkelt ramt plet. Intet mindre end et mesterværk.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.