Game Review,  Games

Review | Resident Evil Village

I modsætning til Hollywood, så har Capcom over de seneste år formået at puste nyt liv i en deres største serier, ikke kun ved at genskabe det gamle, men også ved at prøve nye ting.

Efter en blandet modtagelse af Resident Evil 5 og især 6, gik Capcom i tænkeboks for at få serien tilbage på rette spor. Det må man sige lykkedes meget godt, da det har resulteret i to glimrende remakes af henholdsvis Resident Evil 2 og 3, men der har også været succes med fornyelse. Capcom forsøgte sig med et første-persons perspektiv i Resident Evil 7, hvilket fungerede særdeles fremragende og det videreføres nu i Resident Evil Village.

Resident Evil 7 virkede nærmest som en generalprøve, hvor man gik væk fra de traditionelle zombier som serien blev kendt for og man blev i stedet præsenteret for en mere klaustrofobisk Texas Chainsaw Massacre lignende oplevelse. Resident Evil Village er et rent slaraffenland af gyser b-films scenarier, der er vampyrer, varulve, hekse, kæmper og en gut som uden tvivl har taget skuespilstimer fra Nicolas Cage. Det er alt sammen vanvittigt og over-the-top and I love it.

Rammen om det hele et Brødrene Grimm lignende eventyr og det er ganske vellykket, det er gotisk, grotesk og yderst stemningsfyldt. Hvis det er vejen frem, hvor Resident Evil fortolker sagnomspundne væsner og alverdens myter, så er jeg solgt på forhånd.

Gameplayet er som man efterhånden kender det, en blanding mellem intense kampe mod monstre og løsningen af finurlige gåder, men det fungerer upåklageligt. Det er mere i den actionorienterede ende af spektret end det er survival horror, ala Resident Evil 4, men det passer godt til denne underkategori af serien.

Capcom bruger stadig deres egen grafics engine som de har gjort siden , men hvorfor ændre ting hvis det virker, det er et blændende smukt spil på Playstation 5… så smukt som afskyelige monstre nu kan være. Internettets nyeste favorit, Lady Dimitrescu, er en bizar nydelse hver gang hun er på skærmen, blot synd at hun ikke er mere med i spillet.

Udvikler: Capcom Udgiver: Capcom Antal Spillere: 1 Format: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X, PC Cirka Spilletid: 9-11 timer.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.