2019,  Best Ofs,  Games,  Lists,  Top 10s

Game of the Year 2019

Spilåret 2019 endte med at være en god blanding af velkendte gamle serier, nye franchises og kærkommende overraskelser. Her er min top 10 for året.

10. Mortal Kombat 11 (PS4/XBOX/PC/SWITCH)

Verdens mest brutale spilserie er tilbage, i hvad der muligvis er den bedste version indtil nu. Flottere end nogensinde, mens det samtidig spiller lige så præcist som altid og så laver Netherrealms stadig den bedste campaign i noget kampspil, uden sammenligning.

9. The Outer Worlds (PS4/XBOX/PC)

Efter flere år med skuffende Fallout spil, vender skaberne af Fallout 1-2 og New Vegas tilbage og cementerer at de bare er bedre til deres job end Bethesda. The Outer Worlds er Fallout, men bare bedre, mere kreativt, sjovere skrevet, flottere og generelt en mere fokuseret spiloplevelse.

8. Afterparty (PS4/XBOX/PC/SWITCH)

To unge vågner op døde efter en studiefest, og ikke bare den vanlige tømmermandsdød, men bogstaveligt død og i helvede. De finder ud af at den eneste måde de kan komme tilbage til deres tidligere liv, er hvis de drikker Satan under bordet. Udover at være et af de bedste setups til et spil, så er det folkene bag det fantastiske Oxenfree, så der er garanti for velskreven, sjov og interessant dialog. Et meget unikt spil som man ikke burde misse.

7. Devil May Cry 5 (PS4/XBOX/PC)

Som en person som rent faktisk godt kunne lide Ninja Theory’s DMC og egentlig ikke havde det store problem med hvor serien var på vej hen, så er der stadig noget specielt ved når Capcom selv håndterer serien. Det er uhæmmet craziness og utter nonsense, men også actionspil når det er allerbedst.

6. Borderlands 3 (PS4/XBOX/PC)

Er Borderlands 3 rent faktisk bare mere Borderlands?… øh ja, men som altid er gameplayet superunderholdende, stilen er fremragende og der er mere end rigeligt at tage sig til, så hvordan kan det være en ting som man brokker sig over?

5. Judgment (PS4)

Yakuza + privat detektiv, what’s not to like? Den velkendte høje kvalitet af karakterarbejde, worldbuilding og generel japansk quirkiness, blandet med opklarende detektivarbejde og betydningsfulde valg er mere end rigeligt til at give en allerede god spilserie et friskt pust.

4. Remnant: From the Ashes (PS4/XBOX/PC)

Gunfire Games tager hvad de har lært fra Darksiders serien og bevæger spil ala Dark Souls i en ny retning. Remnant er en udfordrende co-op shooter som er intenst og underholdende at spille, og at verden bliver randomly generated hver gang går at det altid føles nyt.

3. Bloodstained: Ritual of the Night (PS4/XBOX/PC/SWITCH)

Konami har vist gang på gang at de er fuldstædig ligeglade med spilindustrien og det betyder at deres mange elskede spilserier ligger og samler støv i en eller anden kælder. Det gælder også Castlevania, men så er det da rart at Kickstarter eksisterer og Koji Igarashi kan få lov til at lave sin egen version. Bloodstained er et fantastisk loveletter til det originale Castlevania: Symphony of the Night og jeg er lykkelig for at den slags stadig kan lade sig gøre.

2. Resident Evil 2 (PS4/XBOX/PC)

Idéen at Capcom gik tilbage for at lave en remake af det bedste af de klassiske Resident Evil spil lignede på papiret mest af alt et cashgrab, men det fik de hurtigt modbevist. Resident Evil 2 er ikke blot tro mod originalen, men også blandt de absolut bedste spil for året. Det er nervepirrende, intenst og uhyggeligt, måske er der stadig lidt liv i survival horror genren.

1. Control (PS4/XBOX/PC)

Mange prøver at lave spil med den cinematiske følelse fra film, men få studier er lige så gode til det som Remedy. Med spil som Max Payne 1-2 og Alan Wake bag sig, er deres filmiske evner gjort tydelige og Control er måske deres bedste spil nogensinde. Spillet er fyldt til randen med stemning, stil, spændende historier og godt skuespil, at det så samtidig er underholdende virker nærmest som en bonus.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.