Battle of the Actionstars,  Film Review,  Monster Hunter,  Movies

Review | Rampage

Gammelt arcadespil om monstre der smadre bygninger bliver til stor Hollywood blockbuster om monstre der smadre bygninger… sounds like dumb fun, right? Right?!?

Filmatiseringer af computerspil har ikke just den bedste track record. Jeg har set tæt på 50 af slagsen og karakterfordelingen er ikke ligefrem køn, under en femtedel kan placeres i den gode ende af skalaen og jeg har svært ved at finde mere end et par stykker som jeg vil gå så langt som at kalde anbefalingsværdige film.

Potentialet var på plads for at Rampage skulle være den film som endelig brød den uheldige stime; der var jo for helvede tale om 4 kæmpestore monstre (3 lavet på computer og 1 som muligvis også er lavet på computer, men det vides ikke med sikkerhed) som gik amok i en storby, det kan jo næsten ikke gå galt.

Det endelige produkt har imidlertid ét kæmpestort problem som jeg bestemt ikke havde regnet med; Rampage er ganske enkelt kedelig og uinteressant.

Et ondt medicinfirma tester sine ulovlige stoffer i rummet, som sådan nogle har det med at gøre, men det går selvfølgelig galt og kemikalierne styrter mod jorden. Det farlige stads lander henholdsvis i en skov, en flod og en zoologisk have, og pludselig er der muterede versioner af en ulv, en krokodille og en albino gorilla på fri fod. David Okoye (Dwayne Johnson) er dyrepasser og gorillaen er hans bedste ven, så nu er det et kapløb med tiden om at finde de store monstre og få dem tilbage til normalen igen.

Filmens fokuspunkter, de store monstre og deres medfølgende computereffekter, er en noget svingende affære. Bevares der er da her og der nogle ganske fede slowmotion moneyshots, men som helhed er det alt for rodet og der er endda flere skud som bestemt ikke ligner noget som hører hjemme i en Hollywood film til mere end 100 millioner dollars. Sidste års Kong: Skull Island var et meget bedre forsøg på denne slags film; fremragende effekter, underholdende action og en noget mere veloplagt humor.

Den ellers altid charmerende og underholdende Dwayne Johnson har ikke meget at arbejde med og Jeffrey Dean Morgan virker som den eneste som har fanget hvad det er for en slags film han er med i, han overspiller så meget som han nu end kan, men det er ikke nok til at påvirke noget hverken den ene eller anden vej.

Rampage ender på 14. pladsen på listen over spilfilmatiaseringer, men det siger mindst lige så meget om alle de andre som det gør om filmen i sig selv. På et eller andet tidspunkt i fremtiden får vi vel en reelt god film baseret på et computerspil, men Rampage er ikke engang tæt på.

Instruktør: Brad Peyton  Forfatter: Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal og Adam Sztykiel  Medvirkende: Dwayne “The Rock” Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan, Jake Lacy, Joe Manganiello, Marley Shelton, Will Yun Lee, P.J. Byrne og Demetrius Grosse  Udgivelsesår: 2018  Land: USA  Spilletid: 107 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.