GaGa Says,  Games

20 Years of GaGa: The One About Using Your Brain

I en verden som virker dummere sekund for sekund, er det vigtigt at give de små grå noget at leve af…

Computerspil er blevet til en afslappet rejse gennem computergenererede omgivelser, holdt i hånden og guidet hele vejen. Alt bliver skåret ud i pap, så selv den sløveste padde aldrig er i tvivl om hvad der sker. Dette er ikke gnaven gammel mands start, for pointen er ikke nødvendigvis at man gjorde det bedre dengang i de gamle dage. Meget af det er en naturlig udvikling, publikum er blevet bredere og det er ikke som om de var gode til at forklare sig selv den gang. På grund af begrænsninger i programmeringen og manglen på hjælpemidler så som internettet, så var man nogle gange nød til at tænke selv.

På overfladen ligner Fez blot en farvestrålende og charmerende platformer, men der er meget under overfladen. Kreativ brug af 3d som en del af spillets ofte udspekulerede gåder, godt gemte mysterier og endda sit helt eget kodesprog. Jeg havde flere A4-sider fuldt med notater, kruseduller og diagrammer, og det var vanvittigt tilfredsstillende når man knækkede en gåde som de små grå havde arbejdet specielt meget på. Der er ikke mange af den slags spil, The Witness er et godt stykke der hen ad, men Fez var bare noget helt unikt.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.