Film Review,  Movies

Review | The Hitman’s Bodyguard

Alting har sin tid, nogle mere end andre, og nogle ting bliver bare ikke lavet som de gjorde engang. Klar Cola, de der stærke grønne Bonbon bolsjer, gode maner… om det så er en god eller dårlig ting, er en debat til en anden tid.

The Hitman’s Bodyguard er en actionfilm fra 90erne, som tilfældigvis bare er produceret i 2017. Det er ikke en tribute eller throwback til en svunden tid, det virker på godt og ondt som en film fra dengang som først har fået premiere her to årtier senere.

En østeuropæisk diktator skal for retten for hans forbrydelser, en verdenskendt lejemorder er det eneste vidne og bliver derfor jagtet, en af industriens bedste bodyguards bliver sat ind for at beskytte ham… you know what, alle ved hvor dette fører hen, det du tror kommer til at ske, er præcis hvad der kommer til at ske.

The Hitman’s Bodyguard er omtrent så standard som noget kan være. Hvis actionfilm kunne købes i isform hos den lokale købmand, så ville det ikke engang være vanilje, men blot frossen vand løst formet som en ispind. Hvis actionfilm var en form, ville det være en tom firkant hvor alle siderne er tapeseret eksklusivt med klichér.

Både Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson spiller den mest basale version af deres big screen personas, men selv den minimale indsats fra de to, rammer til tider sjov og underholdning som de fleste andre ikke kunne opnå selv hvis de gav deres bedste.

Gary Oldman leverer hans normale overspil i stereotyp russisk bad guy, Salma Hayek får lov til at spille den spicy latina som gjorde hende kendt og Elodie Yung (G.I. Joe: Retaliation, Gods of Egypt og Elektra i Netflix’s Daredevil) understreger endnu engang at hendes evner som skuespiller er muligvis ikke grunden til at hun bliver castet i film.

På 2 punkter ville filmen med garanti have været anderledes, hvis den var udkommet tilbage i 1997. Dengang ville filmen sikkert ikke have varet længere end 90 min, som nærmest var standarten for action inden Hollywood mistede evnen til klippe noget som helst. Alene den kortere spilletid ville have gavnet The Hitman’s Bodyguard, uden alt det løse ligegyldige materiale, kunne det have været en stram og hurtig lille action-komedie. Hvis reelt var fra dengang, så havde de sikkert også lavet flere af effekter på den gammeldags praktiske måde, da computerne trods alt var noget dårligere i 90’erne, som det står nu er nogle af computereffekterne nærmest pinlige.

The Hitman’s Bodyguard kan på alle måder stå side om side med ærketypiske 90er actionfilm som Fled med Laurence Fishburne og Stephen Baldwin, om det er noget man har brug for i 2017 efter Hollywood har produceret actionfilm som John Wick og Mad Max: Fury Road, må være op til ens personlige smag og behag, og præcis hvor meget man savner fortiden.

Det er et uambitiøst og små-kedeligt levn fra en anden tid, men som cookiecutter letfordøjelig underholdning, er der kommet mange værre actionfilm i de danske biografer alene i år.

Instruktør: Patrick Hughes  Forfatter: Tom O’Connor  Medvirkende: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Elodie Yung, Gary Oldman, Richard E. Grant, Joaquim de Almeida og Salma Hayek  Udgivelsesår: 2017  Land: USA / Kina / Bulgarien / Holland  Spilletid: 118 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.