GaGa Says,  Games

PS4 Buyers Club: Part I

Vi tager det første skridt mod din perfekte spilsamling, du er velkommen.

Jeg ved ikke hvorfor jeg gør det, men det sker nærmest med garanti hver gang. Jeg får en eller anden idé, bygger konceptet op og næsten inden jeg er ude af starthullerne, formår jeg på en eller anden måde at ødelægge det hele. Det er en fantastisk evne at have og en jeg er ovenud lykkelig for, som en af de få stabile elementer i mit liv, at støtte mig op ad.

Det nyeste eksempel på denne tendens er “GaGa’s Perfect something something Playstation Collection” som er på nippet til sin store premiere og så beslutter min hjerne at det kunne være meget morsomt, hvis debutepisoden af denne artikelserie om at hjælpe folk mod en eminent samling af computerspil, startede med at anbefale “Games for Non-Gamers”… fordi hvorfor ikke, det virker da oplagt.

Lad os starte i den helt bløde ende. Er man helt grøn indenfor spilverdenen og aldrig rigtig har fået en introduktion til det der djævelskab med to paddehatte i midten som vi andre kalder en controller, så er Flower et perfekt sted at begynde den kommende spilrejse.

Du er den livgivende forårsvind som blidt svæver gennem græsdækkede dale og lokker de spirende blomster ud af deres vinterhi. Det lyder enormt prætentiøst og hippie-agtigt, men det er et smukt og dejligt afslappende spil som samtidig er utroligt nemt at gå til, da man styrer med bevægelse i stedet for alle de forbandede knapper. Garvede gamere kan også bruge spillet som den ultimative palate-cleanser efter industriens normale vold og ødelæggelse.

Flower koster normalt 59 kroner, men er ofte på tilbud og kan fåes i en fantastisk samling sammen med Journey (som allerede er en del af Playstation Buyers Club) og flOw.

Så tager vi et nøk op ad indlæringskurven, men ikke ret stort. Oxenfree bevæger sig blot i et todimensionelt plan, fra side til side og sætter bestemt ikke ens styringsegenskaber på prøve

En gruppe teenagere på sommerferie, tager færgen ud til den lokale ø, for at komme væk fra dagligdagen, de voksne og for at kunne feste lidt i fred. Det er lang tid siden at de har været samlet sidst og det er tydeligt at de ikke er de samme mennesker som da de var barn. Der kommer hurtigt gnidninger og diskussioner, men inden det kan udvikle sig til noget grovere, bliver det tydeligt at der sker mystiske ting på øen.

Oxenfree er ikke “De 5 på skatteøen” i nye digitale klæder, for selv om der er et mysterie, endda et ganske interessant et af slagsen, så er spillets omdrejningspunkt teenagerne og deres indbyrdes samtaler. Jeg erindrer ikke et spil med mere velformede karakterer og/eller mere naturlig dialog. Samtalerne flyder ubesværet mens spilleren vælger hvad man vil sige, af og til afbrudt, af og til ignoreret lige som i virkeligheden. Dialog har aldrig været så naturlig, engagerende eller troværdig i et computerspil… måske endda i noget medie.

Oxenfree koster normalt 149 kroner, men er ofte på tilbud (eksempelvis i det nuværende Summer Sale til 37 kroner). Spillet findes også til Xbox og PC.

Vi fortsætter op ad kurven, da Life is Strange tager begge styrepinde i brug, men bare rolig, der er formildende omstændigheder.

Life is Strange er en episodisk interaktiv historie i stil med de populære serier fra Telltale, så som The Walking Dead, Tales from the Borderlands, Game of Thrones, The Wolf Among Us og Batman. Man træffer svære beslutninger, må håndtere hårde konsekvenser, bestemmer hvad der skal siges og hvornår og ja, så skal man også manøvrere begge styrepinde på én gang, men som en lille krølle på halen kan man i Life is Strange spole tiden tilbage og det kan sagtens fungere lidt som et sikkerhedsnet for en nybegynder i spillets verden.

Denne slags spil fungerer godt som en blød overgang fra det velkendte tv-serieformat som de fleste er vant til i disse Netflix bingewatch dage. Med Life is Strange’s tidsrejsetema, blandes der lidt sci-fi i teenagedramaet, men hvis folk i hobetal kan samles om Game of Thrones, så burde det ikke være noget problem. En ting er dog sikker, man skal forberede sig på en gribende og følelsesladet oplevelse.

Life is Strange var en del af Playstation Plus i juni måned, den første episode er altid gratis og resten er ofte på tilbud. Normalprisen er 127 kroner. Spillet findes også til Xbox og PC.

Næste del af denne artikelserie skal nok handle om mere traditionelle spil, det lover jeg, men indtil da kan man passede begynde at fylde sin samling ud.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.