Film Review,  Movies

Review | Underworld: Blood Wars

“I have lived beyond my time. Another new moon in 1000 years of new moons and I do not care to see it”

Det siger Selene, endnu engang spillet af Kate Beckinsale, i starten af Underworld: Blood Wars og det er svært ikke at tolke det som om hun snakker om serien som helhed. Underworld er en franchise ude af sit element og længe over sin holdbarhedsdato.

Der er ingen som påstår at den første Underworld var et mesterværk af nogen art, men den passede til sin tid. Den tid er dog længe overstået og enhver gnist, energi og/eller generelle livstegn er forlængst svundet væk, efterladt tilbage er blot en tør, grå og kedelig skal af en actionfilm, løst dækket af lak og læder. Det sagt, så klæder stramt sort latex stadig den nu 43 årige Beckinsale, men det kan altså ikke bære en spillefilm.

Underworld: Awakening var bestemt heller ikke nogen specielt god film, men der var i det mindste en håndfuld kreative og energiske actionscener. Det kan Blood Wars ikke prale af, i stedet bliver spilletiden fyldt med uendelige samtaler om de forskellige vampyr klaner, det politiske råd som styrer dem og den historie som holder dem sammen.

Det er usandsynligt uinteressant og kedeligt, nu vil jeg ikke antage ting, dog kan jeg ikke forestille mig at antallet af individer som hungre efter en større forklaring af verdenen, en udvidelse af den underliggende lore eller det politiske samspil mellem vampyrer er specielt højt, men hvad ved jeg?

Selv Beckinsale ser ud til at kede sig bragt og blot venter tålmodigt på at det forhåbentligt snart er overstået… altså sammen med dem som er uheldige nok til at se på.

(Som en ekstra lille note, så blev Resident Evil: The Final Chapter set ikke lang tid efter Blood Wars med en forhåbning om at det kunne være en smule bedre. Sådan skulle det ikke være, da The Final Chapter i min bog er den absolut dårligste i hele serien og det siger en del når jeg gav den sidste, Retribution, 0 ud af 10 og tildelte den prisen som årets dårligste film tilbage i 2012.

Hvor meget jeg end gerne vil have nogle fantastiske action-horror film med stærke kvindelige hovedroller, så er det tydeligt, at det kan disse to franchises ikke levere og det er vist bare på tide at de ligger sig til at dø)

Instruktør: Anna Foerster  Forfatter: Cory Goodman, Kyle Ward  Medvirkende: Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Charles Dance, Daisy Head, James Faulkner og Lara Pulver  Udgivelsesår: 2016  Land: USA  Spilletid: 91 min.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.