Battle of the Actionstars,  Lists

Battle 1.2: Will Smith v Jean-Claude van Damme

Så fik jeg endelig skudt den store cinematiske rematch igang, det er blevet tid til den anden runde af Battle of the Actionstars Rematch 2017. Kampen står mellem The Fresh Prince of Bel Air og The Muscles from Brussels.

(Husk at denne første runde bliver udelukkende afgjort af kvalitetten på skuespillernes CV, karakterne er taget direkte fra arkivet og middelmådige film med karakteren 5 ud af 10 tæller for ingenting)

Will ” Fresh Prince” Smith a.k.a Willard Carroll Smith, Jr.

Wins: Focus, Hancock, I am Legend, The Pursuit of Happyness, I Robot, Ali, Enemy of the State, Men in Black, Bad Boys, Six Degrees of Separation

Losses: Suicide Squad, Winter’s Tale, After Earth, Men in Black 3, Hitch, Shark’s Tale, Men in Black 2, Wild Wild West

Knockouts: Ali, I Robot, Enemy of the State, Men in Black

(Independence Day, Bad Boys 2 og Concussion er noteret som 5/10 og tæller ikke med)

FIGHT RECORD: 10 WINS – 8 LOSSES – 4 KNOCKOUTS

Will Smith har på det seneste stort set ikke lavet andet end tvangsfodre hans stupide børn til et hjælpeløst publikum, så det kan måske være svært at huske, men Smith var (og måske stadig er) blandt Hollywoods absolut største superstjerner og den status fik han hovedsageligt via dyrt producerede actionfilm.

Inden Michael Bay forelskede sig i store robotter, passede Smith perfekt til hans type af storslået, dum action. Smith udnyttede også denne blanding af action, charme og humor i film som Men in Black, Alex Proyas’ I Robot og den (efter min mening) undervurderede Hancock.

I am Legend bliver måske ødelagt af computerlavet vampyrer mod slutningen, men indtil da er Smith ganske fremragende. Smith klarede det også godt i actionthrilleren Enemy of the State, inden instruktøren Tony Scott skiftede fokus til en anden detager i Battle of the Actionstars, nemlig Denzel Washington. Smith har også leveret glimrende dramatiske roller i film som Six Degrees of Separation, The Pursuit of Happyness og Ali.

Det er selvfølgelig ikke godt det hele, specielt ikke for nylig. Fiaskoen Wild Wild West, skuffende efterfølgere i Men in Black 2 og 3, plat komedie med Hitch og intetsigende tegnefilm i form af Shark’s Tale, trækker alle det overordnede billede af Will Smith ned, indtil det så bliver trukket gennem sølet af M. Night Shyamalan’s After Earth og David Ayer’s makværk Suicide Squad.

Jean-Claude “The Muscles from Brussels” Van Damme a.k.a Jean-Claude Camille François Van Varenberg

Wins: Assassination Games, Universal Soldier: Day of Reckoning, JCVD, Timecop, Hard Target, Universal Soldier

Losses: Kickboxer: Vengeance, Swelter, The Expendables 2, Dragon Eyes, Enemies Closer, Welcome to the Jungle, Universal Soldier: Regeneration, Until Death, The Hard Corps, Wake of Death, In Hell, Derailed, The Order, Replicant, Inferno, Universal Soldier: The Return, Knock Off, Maximum Risk, Double Team, The Quest, Sudden Death, Street Fighter, Nowhere to Run, Double Impact, Death Warrant, Lionheart, Kickboxer, Bloodsport, Cyborg

Knockouts: JCVD

(Kung Fu Panda 3 tæller ikke med på grund af det middelmådige femtal)

FIGHT RECORD: 6 WINS – 29 LOSSES – 1 KNOCKOUT

Jean-Claude Van Damme vandt tilbage i 2011 over Dolph Lundgren, ganske nemt endda og siden dengang har han rent faktisk lavet et par nye gode film i form af Universal Soldier: Day of Reckoning og Assassination Games, sjovt nok er han overfor en anden konkurrencedeltager, Scott Adkins, i begge film.

Det er da meget rart og positivt, at han har forbedret sit CV siden sidst, problemet er bare at han har lavet 6 knapt så gode film i samme periode. Han var uden tvivl det bedste i The Expendables 2, men resten af filmen er pænt elendig og Enemies Closer kunne have været en god actionfilm, hvis den havde udnyttet sine idéer. Det er derimod svært at sige noget venligt om de 4 andre film, Dragon Eyes, KickBoxer: Vengeance, Swelter og Welcome to the Jungle.

I modsætning til de fleste andre aldrende actionstjerner, så jeg kan faktisk godt lide Van Damme på hans ældre dage. Hans ansigt er vældig medtaget af rynker, men det skjuler passende hans manglende skuespillerevner og så har han humoren med sig og tager ikke sig selv så skide højtideligt, i modsætning til visse andre i denne konkurrence.

Ja, han er skam kommet langt siden han løb rundt i regnskoven i kostume… hvis han så bare valgte nogle bedre film.

Will Smith står tilbage som vinderen med en kvalitets procent på 63 mod Van Dammes sølle 19. The Muscles from Brussels må træne sine spagat noget mere, for indtil videre er det i hvert fald ikke nok til at slå The Fresh Prince of Bel Air.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.