Best Ofs,  Movies

XIII: Movies of the Year

Tilbageblikket på det forgangne filmår trak noget ud denne gang, der har været meget travlt omkring kontoret, men mens vi trapper op til det store Oscarshow, kan jeg passende afslutte med årets 10 bedste film.

best-movie-no-10

10. The Way Way Back
Som sagt var 2013 et fantastisk år for coming-of-age historier og kan tydeligt ses på denne top 10. Den første var The Way Way Back som var et sødt og sjovt lille komedie-drama med gode præstationer. Sam Rockwell kan gøre alting bedre.

best-movie-no-9

9. Rush
Da jeg var barn så jeg Formula 1 sammen med min far, men med årene har interessen for motorsport langsomt aftaget og det er ikke rigtig noget som jeg følger mere. Heldigvis er det langt fra et krav for at kunne nyde Ron Howards Rush. Det var et flot og velspillet drama som tilfældigvis handler om folk i hurtige biler.

best-movie-no-8

8. Evil Dead
En remake i toppen af årets filmlister, oven i hatten en remake af en gyserklassiker, hvem havde regnet med det? Det havde jeg i hvert fald ikke og som man kan læse i den fulde anmeldelse, så var kvaliteten ikke det eneste som overraskede mig ved Fede Alvarez’s Evil Dead. Det er en ond, modbydelig, brutal og overvældende bloddryppende film. Det er simpelthen en fryd at se, at der stadig findes studier som tør at sætte penge i et godt gammeldags blodbad… og så er de fleste af effekterne praktiske, igen lige som i de gode gamle dags. Hurra!

best-movie-no-7

7. The Spectacular Now
Årets anden coming-of-age drama, The Spectacular Now, var en følelsesladet og charmerende kærlighedshistorie bragt til live ved hjælp af fremragende præstationer fra de to unge skuespillere i hovedrollerne, Shailene Woodley og Miles Teller.

best-movie-no-6

6. A Single Shot
A Single Shot kunne nemt bare have været endnu en ligegyldig direkte-til-dvd film med Steven Seagal, Vinny Jones eller Danny Trejo på rollelisten, på overfladen er det en ganske simpel film, men den får dybde og intensitet gennem en hel række af suveræne skuespillerpræstationer, ikke mindst fra Sam Rockwell i hovedrollen.

best-movie-no-5

5. Prisoners
Skuespillerpræstationerne hæver ligeledes Prisoners fra “bare” en god film til en fremragende en af slagsen. Rollelisten (Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Maria Bello, Terrence Howard) giver alt hvad de har og historien i sig selv er djævelsk spændende.

best-movie-no-4

4. Life of Pi
Ang Lees Life of Pi var en smuk og medrivende fabel, fyldt med flotte billeder, storslåede effekter og en interessant historie. Et eventyr fortalt med alle de midler som filmmediet stiller til rådighed.

best-movie-no-3

3. Mud
2013 markerede en fortsættelse af Matthew McConaugheys karriere-genfødsel og Mud var blot endnu en sublim præstation fra skuespilleren, som indtil for nylig var afskrevet af de fleste. Mud var et velspillet, gribende drama med en solid central præstation fra McConaughey, det er næsten ufatteligt at han bliver ved med at overgå sig selv, men alligevel sker det nærmest hver gang i disse år.

best-movie-no-2

2. Gravity
Gravity ser Sandra Bullock og George Clooney kæmpe for livet i en næsten 100% computergenereret verden, men det bliver aldrig mindre end troværdigt. Det er nervepirrende og medrivende hele vejen igennem, hvilket kun er muligt fordi effekterne er mindst lige så overbevisende som skuespillet.

best-movie-no-1

1. Stoker
Ingen kan dog måle sig med Chan-Wook Parks Stoker, der i min mening, er intet mindre end et mesterværk. Det er en stiløvelse i stemning, snigende spænding og fantastiske billeder. Filmen har måske ikke den mest komplicerede historie, men den er så meget stærkere og renere af den grund. Det er en smuk, interessant og uforglemmelig filmoplevelse, en man absolut ikke må forbigå.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.